22 mart. 2013 | 12:30

Strategy Analytics: Cum arata clasamentul serviciilor de cloud computing?

ACTUALITATE
Strategy Analytics: Cum arata clasamentul serviciilor de cloud computing?

Auzim aproape zilnic informatii despre diversele solutii de cloud computing, motiv pentru care Strategy Analytics a facut un clasament al serviciilor.

Strategy Analytics Cloud Computing top

combinat cu functionalitatea iTunes Match, pentru a va oglindi melodiile personale in cloud, se afla pe primul loc in preferintele utilizatorilor. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns un nou studiu al celor de la Strategy Analytics, menit sa adreseze popularitatea serviciilor de cloud computing, stocare in cloud si alte servicii complexe online. Victoria celor de la Apple era previzibila din multe puncte de vedere, in parte datorita efortului semnificativ pe care l-a facut gigantul din  Cupertino pentru a-si promova un serviciu de calitate, care pana la lansarea iOS 5 era disponibil contra unui abonament anual deloc ieftin.

Interesant este si restul clasamentului. Desi te-ai astepta ca Google sa ocupe locul al doilea, solutia de cloud computing de la Google nu are decat 10 procente din piata. in preferintele utilizatorilor, si Amazon Cloud Drive, cu 17, respectiv 15 procente.

Pentru ca este placut sa afli si pentru ce folosesc cei mai multi utilizatori puterea cloud-ului, Strategy Analytics a atras atentia asupra faptului ca 45% din tot continutului stocat pe fermele de servere ale marilor companii este de fapt muzica.

In final, un astfel de studiu face o treaba foarte buna in a asocia niste valori reale avantului cu care internauti incepe sa adopte notiunea de cloud. Din pacate, nu mai putin de 55% dintre cei intervievati nu au folosit niciodata un serviciu de cloud computing, o dovada clara a faptului ca mai este foarte mult de lucru in aceasta ramura a internetului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele