Google Drive nu mai este limitat doar la aplicatii Google

Google Drive nu mai este limitat doar la aplicatii Google

Similar cu serviciile unor companii precum Dropbox,  doar la fisiere provenite din Google Apps.

Google Drive Chrome Apps

La cateva luni dupa ce a lansat un API pentru ca dezvoltatorii sa-si poata integra suportul pentru in propriile aplicatii, Google a inceput sa culeaga roadele acestei actiuni. Daca ati facut un efort sa va centralizati cat mai multe documente pe Google Drive, eventual ati platit si bani pentru spatiu suplimentar pe serverele companiei, e bine de stiut ca nu veti mai fi limitati la documente de tip office.

Mai mult de 100 de aplicatii web au devenit ,,Drive-enabled” in ultimele luni. Drive-enabled este asocierea de termeni folosita de Google pentru a atrage atentia asupra aplicatiilor care pot foarte usor sa salveze si sa deschida documente stocate in Google Drive. Este suficient sa deschideti o aplicatie care suporta serviciul celor de la Google si sa va autentificati cu numele de utilizator si parola pe care le folositi si la Drive. Alternativa este sa intrati pe Google Drive si sa alegeti de acolo aplicatiile care doriti sa aiba acces la spatiul vostru de stocare din cloud.

Cele mai multe aplicatii Drive-enabled le gasiti pe Chrome Web Store. Printre acestea se numara Pixlr Editor, Ujam, AutoCAD WS si altele.

Schimbarea descrisa mai sus a fost detaliata intr-un post pe blogul Chrome Developers din doua motive. In primul rand pentru ca reprezinta un succes pentru Google si in al  doilea rand pentru ca gigantul spera sa stimuleze integrarea ulterioara a API-ului respectiv intr-un numar cat mai mare de aplicatii.

Citește și: