Dropbox devine si mai prietenos cu dezvoltatorii de aplicatii

Dropbox devine si mai prietenos cu dezvoltatorii de aplicatii
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:00 07.02.2013

In incercarea de a deveni omniprezent si de a inlocui in timp functionalitatea unor giganti precum iCloud, Dropbox a devenit mai prietenos cu dezvoltatorii.

Dropbox sync api

Printr-o noua versiune a unui API dedicat creatorilor de aplicatii care vor sa integreze suport pentru Dropbox in creatiile lor, partea de sincronizare a datelor a devenit mult mai facila. Practic, Dropbox a mutat o mare parte din dificultati din bratele dezvoltatorilor in bratele serviciului de stocare in cloud.

Sync API, desi nu reinventeaza integrarea accesului la fisierele din Dropbox in aplicatii, optimizeaza partea de sincronizare. Din acest moment nu mai vorbim doar de un banal transfer de fisiere ci vorbim de o functionalitate pe care dezvoltatorii o pot integra cu usurinta in aplicatii si care rivalizeaza cu ceea ce ofera Apple prin al sau iCloud. Pana in acest moment aceasta functionalitate era mult mai greu de implementat si posibilitatile ca ceva sa mearga prost erau net superioara. De acum inainte, cand porniti o aplicatie care vrea sa interactioneze cu Dropbox va este cerut acordul. Imediat, aplicatia incepe sa interactioneze cu Dropbox si serviciului incepe sa sincronizeze continutul, fara nici o interventie suplimentara.

API-ul este deja disponibil iar aplicatii precum Squarespace Note care se afla printre primele care l-au integrat asteapta aprobarea de la Apple pentru a ajunge in AppStore. Cu astfel de mutari va reusi Dropbox sa concureze cu Google Drive sau iCloud si chiar sa depaseasca in timp popularitatea celor doua. In definitiv, dupa ce ai inceput sa-ti salveze toata libraria de documente intr-un serviciu de cloud computing nu prea iti mai vine sa o muti in alta parte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI