Sony anunta DSC-RX100M2, un alt compact din alta clasa

Sony anunta DSC-RX100M2, un alt compact din alta clasa

Dupa ce a impresionat audienta cu primul compact Full Frame, o varianta modernizata a lui cu numele de DSC-RX100M2.

sony RX100-M2 intro diverse

La aproximativ un an de zile dupa lansarea primului model RX100, cei de la Sony au decis ca e timpul pentru un update incremental la popularul model. DSC-RX100 Mark II sau M2, chiar daca nu vine cu schimbari radicale pe partea de design, este modernizat in toate segmentele care conteaza.

Noua generatie de RX100 este cu 41% mai performant pe partea de captura in conditii de lumina redusa si este mai sprinten cu 10 procente la capitolul focalizare. Japonezii au afirmat ca in spatele acestui salt in performanta sta un senzor generos, dotat cu BSI care a fost creat de la zero cu scopul de a fi mult mai sensibil la lumina in comparatie cu modelele anterioare. Partea optica a noii camere este asigurata de Carl Zeiss, iar diafragma este de f1.8. In principiu, acest model este un exemplu foarte bun al directiei spre care trebuie sa evolueze creatorii de camere. Evitand partial cursa dupa un numar mai mare de megapixeli, eforturile producatorilor trebuie sa se axeze aproape exclusiv pe o performanta cat mai buna in conditii de lumina redusa printr-un corp al camerei de dimensiuni reduse.

La capitolul mici detalii, noul RX100M2 vine cu un display rabatabil pentru fotografii la firul ierbii si cu conectivitate WiFi pentru a facilita un transfer cat mai rapid al continutului capturat. Vine cu un sistem inteligent de zoom in trepte la 28, 35, 50, 70 si 100 milimetri, iar pentru cei care cauta sa imortalizeze momente in format video, similar cu cel de cinema, aveti posibilitatea filmarii in format 1080/24p (24 de cadre pe secunda).

Pentru ca nu putea lipsi posibilitatea de a investi sume generoase de bani in accesorii pentru acest model pretentios, pe sina din partea de sus a aparatului puteti atasa un viewfinder electronic, un microfon, un blit si alte cateva gadgeturi achizitionabile separat.

sony-rx100m2-accessories-640x317