08 iun. 2012 | 12:00

SONY anunta DSC-RX100 – un compact cu 20 de megapixeli

ACTUALITATE
SONY anunta DSC-RX100 -  un compact cu 20 de megapixeli

sony  dsc-rx100

In curand, SONY isi va actualiza linia de compacte cu noi modele din care face parte si DSC-RX100, unul din primele compacte ca a ajuns sa integreze un senzor de 20 de megapixeli.

Destinat utilizatorilor mai pretentiosi la calitate care-si doresc un aparat compact, DSC-RX100 este optimizat pentru imagini capturate in orice conditii. Vine cu plaja ISO de la 100 la 25600 iar procesorul de imagine este Bionz. Lentila folosita folosita este Carl Zeiss Vario Sonar T capabila de un zoom optic de 3,6x.

Pe partea de filmare, dispozitivul este capabil de captura Full HD la 24 sau 60 FPS-uri in format MPEG 4 sau AVCHD cu sunet stereo.

Carcasa este din aluminiu, are 213 grame iar dimensiunile sunt de 102 x 59 x 36 mm. In ceea ce priveste conectica, avem doar un port USB si un HDMI, iar daca sunteti interesati de certificari viitoarea camera va fi compatibila si cu cardurile de memorie EyeFi.

Panoul de previzualizare a continutului capturat este de 3 inci, iar tipul acestuia este White Magic. Aceasta tehnologie, pe langa faptul ca este resposabila de imaginii mai luminoase, genereaza si un consum mai mic de energie. Nu lipseste nici blitul integrat.

Pe partea de software intern si interfata de utilizare, nivelul de setari manuale va fi aparent extrem de apropiat de un DSLR. Pe langa modul auto, ne vom putea juca cu modul manual si vom putea personaliza fiecare detaliu al procesului de captura. Un nou mod, intitulat MF Assist, ne va ajuta sa obtinem cele mai bune rezultate in orice conditii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele