Serviciul BlackBerry Secure Work Space ajunge si pe iOS si Android

Serviciul BlackBerry Secure Work Space ajunge si pe iOS si Android

Securitatea aferenta tocmai a fost portata subit si pe aparatele cu iOS si Android.

blackberry secure ios android multi-platform

Multe companii folosesc in continuare dispozitive BlackBerry datorita faptului ca au o infrastructura construita in jurul  serviciilor BlackBerry Enterprise Service. Cu toate ca luna trecuta canadienii au anuntat ca in aceasta vara vom vedea ca  un serviciu cross-platform, disponibil pe iPhone si Android, se pare ca au decis ca alt serviciu era mai important.

Astazi, compania a lansat Secure Work Space pentru Apple AppStore si Google Play. Desi noua aplicatie va trebui asistata de un add-on la BlackBerry Enterprise Service 10, de acum inainte companiile vor putea sa ofere posesorilor de iDevice-uri si Androide un mod securizat prin care sa acceseze infrastructura interna a companiei, cu fisierele si intranetul aferent. Noua aplicatie ofera un spatiu administrat separat de compania la care lucrati, in interiorul telefonului pe care il aveti deja. Astfel veti putea practic sa beneficiati de pe un iPhone de aceeasi functionalitate de care profita un utilizator BlackBerry. Veti avea acces la email, la calendar, la contacte si la un browser securizat care sa va ofere acces la reteaua locala si la un website gen intranet. Nu va lipsi nici posibilitatea editarii de documente de la distanta in acelasi regim protejat.

Cu toate ca acest sistem in timp se va reflecta in volume de date mai mari, salvate pe terminalele cu iOS si Android, cei de la BlackBerry au declarat ca atat transferul de date cat si fisierele temporare si permanente de pe aparate vor fi protejate prin criptare. De acum, ramane sa vedem daca aceasta lansare va fi suficienta pentru a mentine prezenta serverelor de BlackBerry in arhitectura IT a diverselor companii mai mici sau mai mari.

Citește și: