Aplicatiile de Jelly Bean vor rula pe BlackBerry 10.2

Aplicatiile de Jelly Bean vor rula pe BlackBerry 10.2

BlackBerry nu renunta la suportul pentru aplicatii de Android, iar cu BlackBerry 10.2, respectiva functie va primi un upgrade semnificativ.

blackberry10.2 jelly bean android runtime

Totul a inceput cu BlackBerry PlayBook. La momentul lansarii primei tablete a companiei, care pe atunci purta numele de RIM, exista un numar infim de aplicatii compatibile cu ecranul mai mare. Pentru a remedia partial problema, producatorul a promis dezvoltatorilor ca va exista suport nativ pentru aplicatiile dezvoltate pentru Android 2.3.3, motiv pentru care portarea ar trebui sa fie foare usoara. De atunci nu am mai auzit nimic de aceasta functie si multi credeau ca nu mai ese o prioritate pentru BlackBerry.

In 2013, suportul pentru cod scris pentru platforma celor de Google vine din nou discutie. Incercand sa convinga cat mai multi dezvoltatori de aplicatii sa treaca la platforma canadienilor, cei de la BlackBerry au anuntat ca urmatoarea versiune a sistemului sau de operare pentru mobile, 10.2, va suporta rularea celor mai noi aplicatii de Android. Desi aceasta trasatura de compatibilitate este un avantaj important pentru platforma, asta nu inseamna ca veti avea subit acces la Google Play pe un BlackBerry Z10. In realitate, respectivele aplicatii dezvoltate pentru Jelly Bean pot fi, pur si simplu, mult mai usor ,,impachetate” si postate in BlackBerry World.

Ca programatorii se profite de functia descrisa mai sus, a lansat noi versiuni ale SDK-ului si ale pluginului Eclipse. Tot in aceasta perioada, versiunea 10.2 beta a noului firmware pentru a fost lansata ca platforma de test pentru noile programe. Daca aveti chef de experimente, o versiune de BlackBerry 10.2 alpha a ajuns pe internet in urma cu cateva zile. In cazul in care nu lucrati decat cu versiuni finale, nu va mai trebui sa asteptati foarte mult pana veti primi pe telefon o notificare oficiala de upgrade la noul SO.

Citește și: