BlackBerry isi calca pe mandrie, BBM devine cross platform

BlackBerry isi calca pe mandrie, BBM devine cross platform

Intr-o schimbare radicala de opinie legata de rolul , CEO-ul Thorsten Heins a anunta lansarea serviciului pe iOS si Android.

BlackBerry BBM crossplatform iOS ANdroid

BBM se numara printre motivele care mai tineau utilizatorii legati de platforma BlackBerry si de terminalele mai vechi sau mai noi ale companiei. Cu toate acestea, intr-o conferinta desfasurata ieri, CEO-ul companiei canadiene a afirmat ca incepand cu aceasta vara, nu va mai fi asociat exclusiv cu terminalele realizate de compania mama.

Astfel, utilizatorii de terminale cu iOS 6 sau mai nou vor putea instala o aplicatie gratuita din AppStore pentru a beneficia de mult ravnita experienta de mesagerie instant. Acelasi lucru este valabil si pentru utilizatorii de terminale cu Android ce folosesc o versiune mai noua de 4.0 – Ice Cream Sandwich. ,,E timpul sa aducem BBM unei audiente mai mari, indiferent ce dispozitiv mobil utilizeaza.” Acestea au fost cuvintele alese de Heins pentru a anunta tranzitia serviciului de mesagerie catre alte platforme.

,,Vom incepe cu mesaje text si grupuri, in timp vom aduce insa si partea de voce, functia de partajare a ecranului si, desigur, sectiunea de canale.” Desi este constient ca serviciului BBM este destul de adanc inradacinat in platforma BlackBerry, acelasi CEO a afirmat ca vor face eforturi si investitii semnificative pentru a oferi o experienta completa BBM si utilizatorilor de smartphone-uri rivale.

Chiar daca promisiunile de BBM pe iOS si Android au sunat foarte bine in cadrul prezentarii, intr-un comunicat de presa publicat cateva ore mai tarziu au fost mentionati si factori care vor decide, in parte, succesul initiativei. Indiferent de calitatea aplicatiei, depinde de Apple si de Google cat de adanc se va putea ancora noua aplicatie in sistemul de operare. Personal sunt destul de reticent ca vom vedea vreodata o aplicatie terta de iOS care sa partajeze unui interlocutor activitatea desfasurata pe ecranul unui iDevice.

Citește și: