Samsung Galaxy GamePad este un nou controller pentru smartphone-uri

Samsung Galaxy GamePad este un nou controller pentru smartphone-uri

La câteva săptămâni după ce am văzut mai multe controllere pentru iPhone, şi-a anunţat propriul controller cu numele de GamePad.

Samsung Galaxy Gamepad Android game controller

Încercând să nu se distanţeze foarte mult de o reţetă care probabil că funcţionează, cei de la Samsung tocmai au lansat în Europa un nou dispozitiv sub brandul Galaxy. De această dată nu este însă un smartphone sau o tabletă, ci un controller de gaming, Galaxy GamePad. De fapt, este un gamepad al cărui capac poate fără probleme să găzduiască terminale ale producătorului sud coreean cu o diagonală maximă de 6,3 inci. În această categorie intră probabil de unul singur Samsung Galaxy Mega 6.3.

Acest dispozitiv se afla de mult timp în stadiu de proiect, dar abia acum se pare că a fost gata pentru publicul larg. Pe lângă două sau trei stick-uri analogice, deşi trăiesc cu impresia că unul dintre ele este un D-pad direcţional, în partea dreaptă a aparatului avem patru butoane. Funcţionalitatea acestora din urmă variază probabil în funcţie de jocul pe care îl rulaţi. Pentru a interacţiona cum se cunvine cu un smartphone Samsung, acesta trebuie să ruleze minim Android Jelly Bean. Butonul central marcat foarte ostentativ Play este de fapt o poartă de acces rapidă către un magazin virtual alternativ în care găsiţi titlurile compatibile cu controller-ul. La ora actuală, este vorba de 35 de jocuri, printre care se numără Need for Speed: Most Wanted şi Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

Nu avem încă un preţ pentru Galaxy GamePad, dar acesta va fi cu siguranţă comunicat oficial în următoarele câteva zile. Partea interesantă e că sunt foarte mari şanse să ajungă în România înaintea Statelor Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: