04 iul. 2013 | 11:45

Samsung a facut o investitie semnificativa in Boxee pentru a-si imbunatati TV-urile

ACTUALITATE
Samsung a facut o investitie semnificativa in Boxee pentru a-si imbunatati TV-urile

De cateva zile se specula ca ar cocheta cu achizitia companiei Boxee specializata pe solutii software pentru playere standalone.

Boxee Box by D-Link

In urma cu cativa ani, cand am pus prima oara mana pe un Boxee Box, am ramas placut impresionat de performanta si functionalitatea unui dispozitiv care reusea fara probleme sa fie mult mai mult decat un player de continut multimedia. Tot atunci am folosit prima data o telecomanda care pe o parte aducea aminte de simplitatea telecomenzii de la Apple TV si pe partea cealalta integra o tastatura qwerty.

Au trecut anii si acum Boxee, cu toti cei 40 de angajati ai sai au intrat in . Pentru o suma neconfirmata de sud-coreeni, care graviteaza in jurul valorii de 30 de milioane de dolari, e interesant de retinut faptul ca gigantul nu si-a dorit doar o solutie software si, probabil, o colectie de patente asociate respectivului domeniu. Este vorba de intreaga echipa de programatori si desgineri responsabili de ceea ce inseamna Boxee. Definita ca o achizitie de ,,talente cheie si capital”, investitia creatorilor seriei Galaxy S nu este nici pe departe una infima. Ramane sa mai asteptam cateva zile pana cand va exista si un comunicat oficial din partea Samsung care sa mai lamureasca cateva detalii legate de aceasta tranzactie.

Cu o serie de Smart TV-uri care oricum sunt unele dintre cele mai performante din lume la capitolul servicii online si redare de continut local, sunt foarte curios in ce directie vor evolua aceste produse care ar trebui sa aiba cel mai mult de castigat de pe urma achizitiei Boxee.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele