Samsung ATIV Book 9, un ultrabook de inalta rezolutie din alta liga

Samsung ATIV Book 9, un ultrabook de inalta rezolutie din alta liga

Apple are mult de lucru daca a reusit sa anunte un ultrabook spectaculos cu numele de ATIV Book 9 cu rezolutia de 3200 x 1800.

samsung ativ book 9 plus

E din alta liga. Ma declar un fan al panourilor high-res si incep din ce in ce mai tare sa-mi dau seama ca 3D-ul in lumea reala nu este la fel de util sau de impresionant precum o creatie ca cea de mai sus. Pentru o secunda, nici macar nu a mai contat daca evenimentul a luat loc la Londra. Produsele noi au fost atat de spectaculoase, incat audientei nu-i venea sa creada.

Menit sa inlocuiasca vechea serie de ultrabook-uri seria 9, acest ultrabook vine standard cu un panou de 3200 x 1800 pixeli. Daca avem in vedere si faptul ca vorbim de un panou sensibil la atingere, incepe sa fie evident ca nimic nu a ramas la voia intamplarii. Noile procesoare Intel i5 Haswell si i7 fac si ele parte din ecuatie. La interior este limitat la 8 GB de RAM, in schimb vine cu un SSD de 256 GB, promitand o autonomie de 12 ore. In caz ca tineti evidenta, si cei de la Apple au specificat aceeasi durata de viata pentru bateria noului MacBook Air de 13. Are doar 13,6 mm grosime si cantareste un kilogram si 390 de grame.

Pe langa un touch pad mai generos ca dimensiuni si o tastatura luminata mai aerisita, odata cu lansarea acestui model a mai avut loc implementarea unui detaliu. Ecranul sensibil la atingere este protejat cu Gorilla Glass, pentru o viata cat mai lunga fara zgarieturi. Ca posibilitati de rabatare, ecranul de inalta calitate functioneaza la fel de bine la 105 si la 180 de grade.

Incercand probabil sa justifice pretul inca neanuntat, in cadrul prezentarii s-a insistat destul de mult pe o tehnologie de productie a panoului ultrasubtire cu senzori sensibili la atingere intregrati in ecran. Numele ei este „OCR bonding”. Un a anuntat ca data de lansare pentru acest model va fi al treilea trimestru al acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: