Samsung va renunta la plastic si va folosi fibra de carbon pentru terminale?

Samsung va renunta la plastic si va folosi fibra de carbon pentru terminale?

Pentru ca plasticul si aluminiul sunt folosite de prea multi producatori pentru ”impachetat” echipamentele mobile, se pare ca Samsung s-a gandit mai departe, la fibra de carbon, mai exact.

Samsung s2-carbon-fiber

Sud-coreenii de la Samsung Petrochemical, au incheiat un parteneriat strategic cu nemtii de la SGL Group. Au creat mai exact un joint-venture, Samsung SGL Carbon Composite Materials, in care fiecare detine 50%.

Prin acest joint-venture, Samsung si SGL vor sa introduca fibra de carbon in componenta electronicelor. Avantajul fibrei de carbon este ca, pe langa rezistenta superioara, este si mult mai usoara, un exemplu fiind cel mai high-tech „domeniu” unde fibra de carbon este folosita cu mult succes, Formula 1. De asemenea, fibra de carbon, pe care se pare ca Samsung a pus deja ochii, este si mai usor de prelucrat.

Dupa cum au spus cei de la Samsung, succesul pentru acest nou material va fi usor de obtinut, mai ales ca vanzarile lor de smarphone sunt deja foarte mari. Fibra de carbon nu va fi destinata doar telefoanelor mobile sau PC-urilor portabile, fiind multe alte domenii in care poate fi folosita cu succes, unul reamintit de oficialii Samsung fiind cel digital media.

Din ce au anuntat, se pare ca cei de la Samsung vor sa renunte sa mai foloseasca materialul plastic in produsele lor de succes si sa foloseasca fibra de carbon pe scara larga. Deocamdata, sunt multi producatori de accesorii care folosesc acest material si care au deja succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: