Sailfish OS ruleaza aplicatii de Android fara modificari

Sailfish OS ruleaza aplicatii de Android fara modificari

Dupa aproape jumatate de an de cand a fost prezentat in detaliu, acum aflam ca poate rula, fara modificari suplimentare, aplicatii de Android.

sailfish android

In luna aprilie, in cadrul unei conferinte oficiale, un grup semnificativ de jurnalisti a apucat sa puna prima oara mana pe un hardware experimental care rula Sailfish OS. O noua , aceasta platforma isi are fundamentele in experimentul esuat al Nokia, cu MeeGo.

Trecand peste istoria interesanta a acestui sistem de operare, printr-un comunicat oficial, creatorii platformei au tinut sa povesteasca cateva detalii referitoare la SO si, mai ales, elemente legate de ce s-a schimbat de la ultima intalnire. Constientizand ca este imposibil sa lanseze un terminal fara o multitudine de aplicatii, dezvoltatorii au muncit intens pentru a asigura compatibilitatea noii creatii software cu cea mai mare parte a aplicatiilor de Android. Nu s-a mentionat suportul oficial pentru Google Play sau Amazon Appstore, dar nici nu cred ca va veni vreodata. Oricum, va suporta aplicatii de Android descarcate din diversele magazine virtuale de aplicatii pe care le gasim online.

Ca o mica paranteza, desi BlackBerry 10 suporta ofical aplicatii de Android, fie pe termen lung a renuntat la aceasta functionalitate, fie a renuntat compania sa o mai promoveze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: