Jolla anunta disponibilitatea primului smartphone cu Sailfish OS

Jolla anunta disponibilitatea primului smartphone cu Sailfish OS

Cei de la , daca avem in vederea anuntarea disponibilitatii primului smartphone cu Sailfish OS.

Jolla Sailfish os smartphone

Chiar daca in piata de smartphone-uri avem destul de multe platforme, iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone si nu numai, aceeasi piata este dominata de doar doua dintre ele. Cu toate acestea, in timp ce iDevice-urile si smartphone-urile cu Android se afla detasat in preferintele utilizatorilor, companii noi isi incearca norocul intr-un domeniu ce la prima vedere ar parea saturat.

Daca simteati ca in piata actuala de telefoane inteligente nu gasiti ceva pe gustul vostru, dupa o lunga perioada de dezvoltare, Jolla anunta primul terminal al companiei. Acesta din urma va veni preinstalat cu sistemul Sailfish OS si va purta numele de Jolla. Desi este greu de apreciat performanta unei platformei tinere in comparatie cu greii industriei, Sailfish are cateva atuuri in maneca. In primul rand, SO-ul este deschis, creatorii sai il descriu ca fiind ,,un sistem de operare opimizat pentru mobile ce are flexibilitatea unei platforme unice si deschise”. In principiu, al doilea atuu este legat de abilitatea platformei de a rula aplicaii de Android. Din pacate, doar timpul ne va spune daca aceste trasaturi sunt suficiente.

La capitolul specificatii, smartphone-ul din imagine are un ecran de 4,5 inci de rezolutie necunoscuta, un procesor dual core, 16GB de spatiu de stocare extensibil cu carduri MicroSD, o camera de 8 megapixeli si conectivitate 4G. Terminalul ar trebui sa ajunga la primii utilizatori Daca va numarati printre doritori, puteti face precomanda pe site-ul producatorului la un pret de 400 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: