Sistemul de operare MeeGo reinvie in Noiembrie

Sistemul de operare MeeGo reinvie in Noiembrie

In urma cu aproximativ doua luni anuntam crearea companiei Jolla de catre un grup de fosti angajati Nokia decisi sa salveze MeeGo de la disparitie. Nu a durat mult si CEO-ul noii companiei deja ne promite un nou terminal construit in jurul acestei platforme.Meego Salfish

Cu toate ca i-au schimbat numele din MeeGo in Sailfish, probabil pentru a evita costurile de licentiere, inginerii de la Jolla pare sa nu fi stat degeaba de cand au parasit Nokia. Jussi Hurmola, CEO-ul noii companii finlandeze, a promis deja ca pana la sfarsitul lunii noiembrie vom vedea un nou terminal care utilizeaza o versiune mult imbunatatita de MeeGo.

Dupa ce au primit finantare din diverse surse in valoare de 200 milioane de euro (la care angajatii companiei au mai adaugat 10 milioane euro), eforturile Jolla de reinventare a MeeGo par sa dea rezultate. Gandit ca un sistem de operare ce va putea fi licentiat de catre diversi producatori de echipamente, asemeni Android, Sailfish continua traditia open source initiata de MeeGo. Singurele costuri aferente implementarii noii platforme vor fi legate de licentierea anumitor elemente de interfata grafica.

Ca si istoric, MeeGo s-a facut remarcat in cadrul Nokia in momentul lansarii Nokia N9, dupa care Stephen Elop a anuntat ca toate smartphone-urile companiei vor folosi exclusiv sistemul de operare Microsoft Windows Phone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: