S-a demonstrat pe Samsung: Smart TV-urile pot „spiona”

, 04 Aug, 11:30

Pentru ca tehnologia nu vine niciodata doar cu avantaje, se pare ca -urile conectate la internet pot cadea victime hackerilor.

hack samsung smart tv angela bellotte

Rata de adoptie a televizoarelor inteligente a crescut foarte rapid in ultimii ani datorita faptului ca, incet, incet, nu se mai gasesc alte tipuri. E ca si cum te duci intr-un magazin si cauti un televizor de peste 2000 de lei care sa nu stie 3D. Este aproape imposibil. Partea grava este ca existau deja de mult timp dovezi cum ca Smart TV-urile dotate cu camere web pot fi accesate fara voia privitorului.

Pentru ca asta nu era suficient, mai multe din 2012 pot cadea foarte usor victime hacking-ului, dupa cum au demonstrat live doi experti in domeniu, Aaron Grattafiori si Josh Yavor, in cadrul celei mai recente conferinte de securitate Black Hat. Nici macar nu e foarte complicat. Numarul foarte mare de vulnerabilitati le-a facut munca foarte usoara hackerilor. Printre activitatile pe care le-au putut intreprinde de la distanta se numara pornirea camerei, interactiunea cu aplicatii de socializare, gen Facebook si Twitter, accesarea fisierelor si a altor aplicatii stocate pe TV.

,,Pentru ca TV-ul are un singur utilizator, pentru orice tip de vulnerabilitate gasita intr-o aplicatie sau in Smart Hub, numele sistemului de operare – creierul TV-ului, are aceleasi permisiuni ca orice alt utilizator. Astfel, poti sa faci orice.” Din ce a declarat Grattafiori, munca le-a fost usurata si de faptul ca Smart TV-urile exploatate nu vin cu politici avansate vizavi de conturile de utilizator. Ce a stat, tehnic, la baza gaurilor de securitate? Aceleasi vulnerabilitati de Javascript si HTML5 care existau de ani de zile si care nu vor fi niciodata acoperite intr-un televizor printr-un update de firmware, pentru ca aceasta nu este o prioritate.

Solutia? Ati facut un efort foarte mare sa va luati un Smart TV foarte destept dotat cu toate functiile pe care le gasiti intr-un PC?

Incercati sa nu va verificati contul de mail de pe TV sau profilul de Facebook si, eventual, lipiti un scotch mat peste camera web.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

O intrebare, daca televizorul smart, detine pe langa camera web automat trebuie sa aiba si un microfon incorporat nu? daca da, inseamna ca camera web o poti „bloca” prin a lipi un scotch mat. Dar la microfon? sa nu inregistreze convorbirile?? solutia cea mai buna ar fi sa numai ai televizorul conectat la internet. Dar daca faci acest lucru, Ai dat bani de pomana pentru un Smart TV.

Si mai trist e ca nu vor sa actualizeze firmware-ul pe motiv ca nu e prioritar. Pe bune?! cum ar fi atunci sa numai cumpere nimeni un televizor Smart TV pentru simplu fapt ca le este teama ca vor fi monitorizati? ce vor face atunci?

Chiar de ar corecta toate vulnerabilitatile existente, tot nu esti in siguranta (Vezi Big Brother Law). Singurii care se vor bucura sunt guvernantii care vor sa ne spioneze fara acordul nostru.

Doamne, cata prostie ! Oricine a vazut/ atins/ testat un smart tv cu camera incorporata ar fi observat ca acea camera web se poate inchide MECANIC ! Adica ori are o clapeta fizica care inchide obiectivul side decupleaza automat functia audio/video , fie camera culiseaza pur si simplu intr-o anumita parte in felul acesta dezactivand aceleasi functii de captura audio/video !

Eu nu stiu ce clapeta MECANICA ai vazut tu si la ca ce tip de smart TV.

De obicei camerele web sunt actionate din setup si nu am vazut din cele 2500 de modele web tv NICI O CLAPETA MECANICA..

Este drept ca nu m-am uitat la camerele web din Ghirghistan sau Mongolia…

:)))))

Mergi acum in orice magazin de profil si studiaza camerele web integrate in tv-urile samsung sau philips ! Cele de la samsung culiseaza in interior, iar cele de la philips au o clapeta care le acopera !
Si…adu-mi tu un tv care se actioneaza din setup…poate gasesti unul prin Mongolia..
Iar…2500 de modele tv cu camera incorporata poate vom reusi sa adunam pana in anul 2100 si ceva…
Asa ca, stimate LG (fanboy presupun) mai informeazate inainte de a deschide gura din spatele tastaturii, doar in baza specificatiile de pe site-uri !

Vulnerabilitati similare au fost descoperite si la sfarsitul anului trecut Who’s watching whom? Camera-equipped TV can be hacked, says researcher
http://www.nbcnews.com/technology/whos-watching-whom-camera-equipped-tv-can-be-hacked-says-1C7596675
In afara actualizarilor de firmware oferite de producator, mai exista si posibilitatea de a instala un firmware alternativ. Pentru Samsung – SamyGO, pentru LG – OpenLGTV.

Ha,ha, ce caraghioslic, dati banii pe tot felil de scule ca sa va vada altii , cu camera web ,cind va regulati nevasta …
Eu am un TV din Octombrie 1989, un Diamant mare cit Sasa poporului, un electronist destept mi-a montat telecomanda la el si i-a modificat nu stiu ce ca sa vad canalele de pe cablu, adaptindu-i un soi de receiver si uite-asa vad alb-negru tot ce-mi pofteste inima. Familia se zgiieste la un LED Samsung de 82 cm, dar eu nu ma uit la ala decit cind e un meci important, imaginile alb-ngeru au o nostalgie extraordinara si nici nu afecteaza ochiul precum cele color !

Si cam cat platesti la e-on ? :)))

Poi ce sa plateasca renel? ca acest Tv este legat de la stalp direct !!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail