Roverul Curiosity aniverseaza un an de cand este pe Marte [VIDEO]

, 07 Aug, 15:45

Roverul este singur pe Planeta Rosie, insa nu a ratat ocazia de a celebra cele 12 luni de cand a aterizat acolo.

Desi imi vine greu sa cred cat de repede trece timpul, tocmai a implinit un an de cand sta singur pe Marte analizand solul, capturand fotografii si transmitand volume incomensurabile de informatii catre sediul central de la NASA. Pentru ca era imposibil sa sufle intr-un tort la capatul lumii, trecand peste faptul ca nu-l poate manca, expertii americani au gasit alta metoda de sarbatorire a evenimentului, la fel de spectaculoasa si pentru noi si pentru ,,el”. Este vorba de interpretarea popularului cantec „Happy Birthday”.

Chiar daca roverul nu este dotat cu difuzoare, inginerii NASA au apelat la o componenta hardware din Curiosity, intitulata SAM (Sample Analysis at Mars), pe care au folosit-o ca sintetizator. Inainte de a trimite comanda finala de interpretare catre Marte, aceasta a fost experimentata pe un rover identic cu Curiosity care sta in laboratoarele din Texas.

Rezultatul final poate fi urmarit in clipul de mai sus. Chiar daca pe coloana sonora veti auzi Happy Birthday intepretat de roverul care se afla in continuare pe Pamant, va puteti bucura la gandul ca aceleasi sunete s-au auzit ieri pe roverul Curiosity, la 54,6 milioane de kilometri de planeta noastra.

curiosity aniversare la multi ani

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Stiam ca este si un site de und epoti vedea imagini live de pe Marte, imagini trasnmise de Curiosity. Nu mai tin minte ce site era sau daca era direct de la Nasa, dar stiu ca anul trecut cand am dat peste el am fost fascinat numai ca apoi mi-am pierdut capul printre treburile pamantesti si am uitat de el. Daca il stiti ar fi de folos cred sa-l publicati si nu doar pentru mine.

total gresit domnilor, Curiosity nu este singur pe marte. Duminică, 7 iulie, s-au împlinit zece ani de când roverul Opportunity a fost lansat de pe Terra împreună cu geamănul său Spirit – (acesta din urmă a încetat să mai funcţioneze pe Marte în 2010) Iar roverul Opportunity INCA FUNCTIONEAZA SI TRANSMITE !

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail