Roverul Curiosity are probleme software, trebuie sa stea in Safe Mode

Roverul Curiosity are probleme software, trebuie sa stea in Safe Mode

Roverul de pe suprafata planetei Marte, din pacate se pare ca are probleme de software.

Roverul Curiosity, Curiosity

Anul trecut, si intreaga planeta albastra a fost curioasa sa vada ce gaseste pe planeta rosie. Desi din multe puncte de vedere misiunea a fost un succes, roverul se pare ca are cateva probleme.

In cadrul unei inspectii de rutina, in memoria computerului principal al sistemului au fost descoperite fisiere corupte. Ca o solutie temporara, roverul Curiosity a fost trecut in safe mode pe un computer secundar. In principiu, se spera ca se va gasi o logica la problema si o solutie va fi transmisa catre rover pe calea aerului.

Safe mode este o notiune care ne este cunoscuta din Windows, in cazul roverului Curiosity vorbim insa de alt Safe Mode. Desi computerul secundar ar trebui sa faca o treaba destul de buna in a mentine sistemul functional, managerul de proiect Richard Cook a afirmat intr-un interviu recent ca va dura cateva zile pana vor fi suficient de multe informatii impinse catre robot pentru a-i schimba modul de functionare.

Teoretic, exista mari sanse ca problema sa fie remediata in cateva saptamani, iar computerul principal sa intre din nou in functiune. Pana atunci, insa, NASA spera sa descopere cauza problemei si sa reprogrameze respectivul computer intr-un mod care sa previna evenimente similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: