RIM are idei legate de camera foto din telefoanele mobile

RIM are idei legate de camera foto din telefoanele mobile

RIM a avut de-a lungul timpului o serie de idei ciudate legate de dispozitivele mobile proprii, mai nou vin cu inca una legata de viteza de fotografiere a camerei foto, daca se poate, de ce sa nu fie mai lenta?

RIM
RIM

Compania se gandeste astfel ca va preveni „fotografii de ocazie” sa faca poze compromitatoare si sa le posteze pe internet sau sa le vanda publicatiilor de scandal. Ba chiar incepand din prima zi a acetui an au inaintat si un patent legat de aceasta tehnologie. Patentul RIM se refera mai exact la viteza de fotografiere mentionand o intarziere fortata a declansarii pentru a nu permite acestor fotografi de ocazie sa realizeze o imagine decat daca mentin telefonul intr-o pozitie fixa si corecta o perioada mai lunga de timp. Adevarul este ca, tehnologia in sine depinde de doar cateva setari ale sistemului de operare, nimic mai mult, fiind destul de eficienta in acest sens.

Suna destul de rau pentru politica RIM, cel putin in acest moment nu este cea mai buna idee sa restrictioneze si mai mult accesul utilizatorului la functiile de baza ale smartphone-ului. Vestea buna este ca aceste limitari pot fi implementate prin intermediul unui update wireless doar la decizia directorului unei companii ce ofera angajatilor sai aceasta marca de smartphone-uri, pentru a evita unele situatii neplacute de „imagine”. Utilizatorul de rand nu are astfel de suferit, acest update nefiind disponibil in mod public.

Citește și: