Cea mai populara imagine din toate timpurile este facuta pe un teren de baschet

Cea mai populara imagine din toate timpurile este facuta pe un teren de baschet
11:40 12.11.2012

Realizata pe pelicula si vazuta pentru prima oara cateva ore mai tarziu dupa ce a fost developata, imaginea de mai jos a fost definita ca fiind cea mai importanta, populara si remarcabila poza din toate timpurile.

fotografie camera cu film

Imaginea a luat locul intai intr-un top realizat de Sports Illustrated, o autoritate importanta din domeniul sportiv, dar nicidecum din domeniul fotografiei artistice. Interesant este insa ca multe dintre imaginile care fac istorie nu au neaparat o latura artistica ci pur si simplu acel element de ,,omul potrivit la locul potrivit”.

Revenind la cadrul de mai jos, acesta surprinde un cos de 3 puncte marcat de Michael Jordan in 1998 in finala campionatului NBA, castigat atunci de catre Chicago Bulls contra Utah Jazz. Imaginea a fost imortalizata de fotograful sportiv Fernando Medina. Intr-un interviu acordat recent, autorul cadrului recunoaste ca, desi a vazut o parte considerabila din poza in laboratorul de developare, imaginea in intreaga ei splendoare a vazut cateva zile mai tarziu in ESPN Magazine.

Pentru un pic de context vis-a-vis de tensiunea din sala puteti urmari clipul de mai jos care imortalizeaza aceeasi secventa ca si imaginea statica.

Cea mai populara poza din sport