12 nov. 2012 | 11:40

Cea mai populara imagine din toate timpurile este facuta pe un teren de baschet

ACTUALITATE
Cea mai populara imagine din toate timpurile este facuta pe un teren de baschet

Realizata pe pelicula si vazuta pentru prima oara cateva ore mai tarziu dupa ce a fost developata, imaginea de mai jos a fost definita ca fiind cea mai importanta, populara si remarcabila poza din toate timpurile.

fotografie camera cu film

Imaginea a luat locul intai intr-un top realizat de Sports Illustrated, o autoritate importanta din domeniul sportiv, dar nicidecum din domeniul fotografiei artistice. Interesant este insa ca multe dintre imaginile care fac istorie nu au neaparat o latura artistica ci pur si simplu acel element de ,,omul potrivit la locul potrivit”.

Revenind la cadrul de mai jos, acesta surprinde un cos de 3 puncte marcat de Michael Jordan in 1998 in finala campionatului NBA, castigat atunci de catre Chicago Bulls contra Utah Jazz. Imaginea a fost imortalizata de fotograful sportiv Fernando Medina. Intr-un interviu acordat recent, autorul cadrului recunoaste ca, desi a vazut o parte considerabila din poza in laboratorul de developare, imaginea in intreaga ei splendoare a vazut cateva zile mai tarziu in ESPN Magazine.

Pentru un pic de context vis-a-vis de tensiunea din sala puteti urmari clipul de mai jos care imortalizeaza aceeasi secventa ca si imaginea statica.

Cea mai populara poza din sport

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele