Renunţă Microsoft la butoanele capacitive în Windows Phone 8.1?

Renunţă Microsoft la butoanele capacitive în Windows Phone 8.1?

Au trecut doar câteva zile de când înfăţişam un concept foarte interesant de , doar ca acum să aflăm noi informaţii pe marginea lui.

concept leak Windows-Phone-8.1 evleaks

In 2014, cu câteva luni înainte ca Microsoft să ne bucure cu varianta finală de Windows 8.2, va fi lansat public Windows Phone 8.1. Acesta din urmă va fi schimbat radical în comparaţie cu ceea ce utilizăm la ora actuală şi, cel mai probabil, creatorii săi vor încerca să introducă şi câteva schimbări la care nu se aşteaptă nimeni.

Pe lista scurtă de posibilităţi se numără renunţarea la butoanele fizice capacitive şi înlocuirea lor cu unele digitale. Similar cu ce s-a întâmplat parţial pe Android în urmă cu câţiva ani,  butoanele de back, home şi search îşi vor găsi loc pe ecran într-o formă similară cu cea de mai jos. După cum se vede şi pe watermark, cei de la @evleaks au postat această imagine pe Twitter pentru a ne pregăti pentru schimbare.

Prima consecinţă a acestei schimbări va fi posibilitatea producătorilor de smartphone-uri de a introduce ecrane mai mari cu margini mult mai mici decât acum, atunci când au în vedere platforma WP8.1. În plus, cel mai mare avantaj conferit dezvoltatorilor OEM prin aceasă schimbare va consta în posibilitatea reciclării carcaselor şi telefoanelor cu Android în terminale cu Windows Phone.

Cum cei de la @evleaks au o statistică foarte bună când vine vorba de zvonuri postate online şi materializate, sunt toate şansele ca acelaşi lucru să se întâmple şi acum. La mijlocul lui 2011, se discuta despre un aşa-zis Nokia W9 SeaRay, ce mai târziu s-a dovedit a fi . Primele imagini scăpate pe internet cu acel aparat nu includeau butoane capacitive, acelea au fost introduse mai târziu, o dovadă clară a faptului că ideea ilustrată mai sus nu este nici pe departe una complet nouă.

windows-phone-8.1-buttons

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: