Schimbări Windows Phone 9: Ce se întâmplă cu interfaţa Metro?

Schimbări Windows Phone 9: Ce se întâmplă cu interfaţa Metro?

Odată cu , Microsoft a reinventat interfaţa sistemului de operare pentru mobile. Ei bine, s-ar putea întâmpla din nou, compania se pare că pregătește o serie de schimbări Windows Phone 9.

Microsoft Windows Phone 9 prototip concept

Deşi aproape că ne-am obişnuit să vedem pătrate şi elemente de grafică 2D pe toate produsele preinstalate cu un sistem de operare Microsoft din ultimii doi-trei ani, Windows Phone 9 s-ar putea să vine cu o distanţare de la aceleaşi concepte. O parte din schimbări Windows Phone s-ar putea să fie ghidate de achiziţia diviziei de hardware şi servicii de la Nokia.

Zilele trecute, au început să apară informaţii cum că Microsoft va înceta să mai licenţieze contra cost sistemul către producători. Totuși, s-ar putea ca astfel de schimbări să nu fie suficiente. Pentru a accelera adopţia platformei în piaţă, noi schimbări radicale de interfaţă ar fi mai binevenite.

Primele informaţii vizavi de unele schimbări Windows Phone 9 vizează interfața. Se zvonește că în noua versiune a sistemului de operare, care ar trebui să ajungă la utilizatori cu mult timp înainte de încheierea anului viitor, pătrățelele de mai sus nu vor mai fi la fel de vizibile. În teorie, astfel de schimbări nu se justifică, deoarece multe elemente de intefaţă de pe un smartphone cu WP8 au ajuns în timp până şi pe Xbox, nu doar pe Windows. În practică, însă, ritmul adopţiei de telefoane cu WP în piaţă s-ar putea să nu fie suficient pentru gigantul din Redmond, motiv pentru care câteva noutăţi importante introduse în puncte cheie ar putea face minuni.

Aceste zvonuri vin de la un blogger cu numele de Eldar Murtazin, care a publicat şi în trecut câteva informaţii ce s-au dovedit a fi adevărate. Având în vedere că mai e o perioadă foarte lungă până când oficialii Microsoft vor infirma sau confirma astfel de detalii, nu putem decât să sperăm că înlocuitorul lui Steve Ballmer va sta la baza unor decizii inspirate.

Considerați binevenite astfel de schimbări Windows Phone la interfață?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: