15 feb. 2013 | 10:20

RED versus Sony, un nou proces intre profesionisti

ACTUALITATE
RED versus Sony, un nou proces intre profesionisti

Am anuntat in ultimii ani lansarea multor camere RED, este insa prima oara cand compania americana e implicata intr-un proces pe patente.

Red Epic-M proces versus SONY

Desi Sony se ocupa cu camere video, multe dintre ele profesionale, cu mult inainte de RED, compania japoneza este data in judecata pentru incalcarea unor patente. Din cate se pare, problema este legata de un mod de compresie video fara pierderi pe care Sony il foloseste in camerele sale video de varf, F65, F5 si F55.

,,RED este informata si crede ca acele camere Sony neautorizate care incalca patentele mentionate s-au reflectat intr-o scadere a vanzarilor, reducere a profitului si a volumului de afaceri pentru RED, in acelasi timp afectand in mod semnificativ reputatia generala a companiei RED, motiv pentru care initiaza si acest proces,

Acestea au fost primele randuri din plangerea inaintata de avocatii companiei americane unui tribunal din SUA. Un aspect important care a lipsit din plangerea initiala este legat de detaliile tehnice prin care se justifica incalcarea respectivelor patente. Momentan este greu de apreciat daca a existat un motiv pentru aceasta omisiune semnificativa.

Un astfel de caz, daca se va prelungi, vine ca o lovitura importanta pentru prestanta companiei japoneze. Dupa ce a avut o perioada foarte grea si se straduieste sa revina pe profit, Sony s-a axat in mare parte pe produse high end. Ar fi pacat sa aflam ca inspiratia pentru cateva functii avansate din aceste produse nu vine din curtea proprie, ca sa nu mai vorbim de sumele de bani care se vehiculeaza de obicei in astfel de procese.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele