RED anunta cu o camera alb-negru de 42.000 dolari

RED anunta cu o camera alb-negru de 42.000 dolari

Incredibil, dar adevarat! Desi nu este destinata publicului larg, noua camera a celor de la RED este nici macar potrivita pentru 99% dintre productiile de la Hollywood.

Red Epic-M

Epic-M Monochrome este numele celei mai noi camere video create de cei de la RED. Aceasta filmeaza exclusiv in alb-negru si este bazata pe un senzor Mysterium-X modificat. Magia noului senzor sta in posibilitatea de a captura imagini cat mai clare fara artefacte la o rezolutie cu 15-20% mai mare decat a versiunii color a aceluiasi senzor. Tot la avantaje specifice acestei versiuni intra o sensibilitate sporita la lumina cu un ISO nativ de 2000, de doua ori mai mare in comparatie cu Red Epic-M sau Epic-X.

Camera va fi disponibila incepand cu luna octombrie a acestui an, iar cei care vor face efortul sa-si ia un astfel de titan in ziua lansarii vor beneficia in 2013 de upgrade gratuit al senzorului de la Mysterium-X la Dragon 6K. In cazul aceasta camera vi se pare o absurditate tehnologica, David Fincher, regizorul filmelor Social Network, Fight Club si Se7en, deja foloseste cateva astfel de camere pentru urmatorul sau lung metraj.

Citește și: