Qualcomm Toq a ieșit oficial pe piaţă

Qualcomm Toq a ieșit oficial pe piaţă

Vehiculat de ceva timp, a tocmai a fost lansat şi a ajuns pe magazinul virtual oficial al companiei la 350 de dolari

qualcomm toq smartwatch ceas inteligent

Nu mai este nici o surpriză cum că ceasurile inteligente reprezintă cel mai de interes subiect în această perioadă a anului. După ce telefoanele şi tabletele au ajuns să incorporeze procesoare cu 4 şi 8 nuclee, se pare ca ceasurile reprezintă următoarea ţintă a producătorilor de hardware de a le face inteligente – smart.

În teorie, cei mai mulţi dintre noi nu considerăm compania Qualcomm ca fiind un producător de gadgeturi, ci exclusiv de pe arhitectură ARM. În cazul smartwatch-urilor, compania americană a făcut o excepţie şi a intrat în horă. Rezultatul poartă numele de Toq şi este disponibil în culorile negru şi alb.

Qualcomm Toq costa 350 de dolari, mai mult chiar şi decât Galaxy Gear, dar nu se diferenţiează foarte tare de acesta. Este la fel de capabil de preluat notificări şi diverse avertismente de la smartphone cum v-aţi aştepta. Funcţionează pe Bluetooth 3.0 şi include o trăsătură care s-ar putea să îl scoată cu mult în faţa altor gadgeturi similare ce ar putea apărea în perioada imediat urmatoare. Toq este construit în jurul unui panou de 1,55 inci pe tehnologie Mirasol. Dacă nu vă mai aduceţi aminte, acest tip de panouri se văd impecabil în soare şi au un consum energetic infim. Din acest motiv, Qualcomm se laudă cum că o baterie de 240 mAh este suficientă pentru câteva zile bune departe de priză, în timp ce smartwatch-ul celor de la Samsung se rezumă la mai puţin de o zi de autonomie.

Iniţial, acest aparat Qualcomm Toq a fost creat ca şi concept, un design de referinţă pentru producătorii care vroiau să creeze astfel de produse folosind SoC-uri Qualcomm. Se pare însă ca gigantul american s-a decis că are o capacitate de producţie suficient de puternică încăt să scoată un produs final pe piaţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: