Proprietatile THQ vandute la licitatie

Proprietatile THQ vandute la licitatie

THQ s-a inchis. Ieri seara, CEO-ul Brian Farell si Presedintele companiei, Jason Rubin, au anuntat ca acesta este sfarsitul companiei printr-o scrisoare oficiala catre toti angajatii. Acestia au dezvaluit si cine si ce a cumparat in cadrul licitatiei care a fost tinuta ieri, care a durat aproximativ 22 de ore.

THQ

Desi anumite companii au sarit sa cumpere intreaga afacere, conducerea THQ a decis ca este mult mai profitabil sa vanda fiecare licenta si studio in parte. Astfel, companii precum SEGA, Ubisoft, Koch Media, Crytek si Take-Two au intrat in posesia unor licente si studiouri de top din cadrul defunctei companii.

Astfel, SEGA detine acum studioul Relic Entertainment, cu tot cu drepturile pentru licentele acestuia: Warhammer 40.000 si Company of Heroes. Astfel, SEGA detine acum toate drepturile pentru jocurile Games Workshop din cadrul universurilor Warhammer, intrucat Creative Assembly lucreaza deja la un joc de strategie bazat pe aceasta licenta. Pretul a fost putin sub 27 de milioane de dolari (26,6).

Koch Media, compania din spatele publisher-ului european Deep Silver a cumparat studioul Volition, al carui portofoliu include seria Saint’s Row si Red Faction pentru 22,13 milioane de dolari. De asemenea, licenta Metro este acum a lor, Metro: Last Light urmand sa se lanseze sub Deep Silver. Pretul pentru Metro a fost de 5,87 milioane. Compania a declarat ca va pastra esenta acestor licente, sugerand ca va pastra jocurile in cadrul studiourilor originale.

Restul de licente s-a impartit intre Crytek, care a cumparat licenta Homefront (544.218 de dolari), intrucat lucra de ani buni la continuarea Homefront 2; Take Two care a cumparat noua licenta Evolve (10.89 milioane), care inca nu a fost dezvaluita, iar Ubisoft a decis sa cheltuie putin mai mult decat restul. Astfel, a cumparat studioul THQ Montreal al lui Patrice Desilet (cel care a creat seria Assassin’s Creed), alaturi de proiectul neanuntat al studioului, impreuna cu drepturile pentru South Park: The Stick of Truth, care este in continuare planuit pentru prima jumatate a lui 2013. Studioul a costat 2,5 milioane, in timp ce licenta pentru South Park a fost ceva mai scumpa: 3,2 milioane.

Din pacate, studioul Vigil a tras paiul cel mai scurt si a ramas fara cumparator, ceea ce sugereaza ca seria Darksiders nu va mai primi o continuare prea curand. THQ a declarat ca este in continuare in cautarea unui cumparator pentru aceste proprietati, insa angajatii Vigil au fost deja concediati. In cazul in care cineva va cumpara pana la urma acest studio, exista o mica posibilitate ca o parte din echipa sa fie reangajata.