14 mart. 2013 | 10:15

Proiectul filmului Veronica Mars depaseste recorduri pe Kickstarter

ACTUALITATE
Proiectul filmului Veronica Mars depaseste recorduri pe Kickstarter

Fara a fi primul film finantat prin Kickstarter, filmul artistic Veronica Mars se pare ca a sensibilizat un numar impresionant de fani ai fostului serial.

veronica mars film kickstarter

In noua din zece cazuri, Kickstarter implica proiecte hardware care se pot reflecta, sau nu, in . Exista insa si . Printre acestea se numara filmul Veronica Mars, bazat pe un serial a carui difuzare la TV s-a incheiat in SUA in 2007.

Initiat de Rob Thomas, proiectul de pe Kickstarter, fara sa vrea, este unul dintre cele mai mari succese intalnite vreodata de creatorii serviciului de finantare.  In ceea ce priveste proiectul de fata, acesta necesita o suma destul de mare, doua milioane dolari, inainte de a se incepe filmarile in vara si distributia in cinematografe la inceputul lui 2014. La momentul redactarii acestui text, proiectul avea deja suma record de 2 milioane de de dolari stransi in mai putin de 24 de ore. Viteza cu care s-a atins primul milion a fost atat de mare incat, lung metrajul, atinsese jumatatea din suma finala planuita in mai putin de 4 ore si 25 de minute de la publicarea online a proiectului. Nu au mai fost necesare decat alte 14 ore pana in momentul in care s-a strans un total de doua milioane de dolari.

Pentru ca ,,finantatorii” proiectului trebuiau sa primeasca ceva mai mult decat DVD-uri si afise cu autograf pentru a ajunge sa investeasca sume de genul 10.000 dolari, este interesant de parcurs lista cu pachete.  Printre cele mai interesante optiuni se numara primirea unui scenariu al filmului in PDF, participarea ca extra la film sau primirea unui rol cu o replica ce va fi inclusa in film. Aceasta replica l-a costat pe un individ generos 10.000 dolari si suna cam asa: ,,Aceasta este nota dumneavoastra.”. Evident rolul interpretat este de chelner.

Cu multe alte zile pana pe 12 aprilie, este evident ca bugetul filmului va atinge o valoare incredibila. Pentru ca producatorii filmului se asteptau la un astfel de scenariu, au afirmat deja ca banii in plus vor fi folositi pentru utilizarea unor locatii de filmare mai impresionante.

Desi nu sunt un fan al serialului, ba chiar nu am vazut nici un episod, un astfel de proiect demonstreaza puterea pe care o avem noi ca indivizi intr-o lume guvernata de achizitii online. Este linistitor sa stii ca ai puterea sa motivezi realizarea unui film care nici macar nu-si propune sa se adreseze unui public de filme de serie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele