16 oct. 2013 | 08:10

Procesele se muta pe foto: Nikon da in judecata Polaroid

ACTUALITATE
Procesele se muta pe foto: Nikon da in judecata Polaroid

La cativa ani dupa mai multe procese intre Samsung si Apple, a venit momentul pentru ca Polaroid sa intre intr-o disputa similara cu . Pe scurt, Nikon da in judecata Polaroid.

nikon polaroid comparatie J1 proces patent

Conceptual, camerele foto nu pot fi reinventate intr-un mod radical. Este imposibil sa creezi o camera profi fara un obiectiv, un zoom decent si o carcasa de culoare predominant alba sau neagra. Problema? In imaginea de mai sus este evident ca nimeni nu a depus un efort minim pentru a demonstra un nivel infim de creativitate vizavi de design. Lansata la distanta de aproximativ un an, iM1836, are foarte multe in comun cu aparatul cu lentile intreschimbabile de la Nikon.

Intre timp, Sakar, o companie de care probabil nu ati auzit, dar care detine la aceasta ora Polaroid, va fi victima unui proces in SUA. Motivul respectivului caz consta in incalcarea limbajului de design si a politicii de comercializare utilizate de Sakar in cazul particular al aparatului iM1836. Cum era de asteptat, procesul este ultima solutie dupa un lung sir de negocieri care nu s-au transpus in nimic. Pe termen scurt, Nikon spera sa blocheze importurile si comercializarea noilor camere mirrorless construite sub brandul Polaroid.

Avand in vedere ca imaginea de mai sus pare un joc de genul „gaseste trei diferente”, sunt curios cat de mult va castiga Nikon de la o companie care oricum nu vinde mai nimic si care traiesteie doar din patente obtinute acum 25-30 de ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele