Nikon 1 AW1 – Primul mirrorless subacvatic

Nikon 1 AW1 - Primul mirrorless subacvatic

Nikon 1 AW1 este primul aparat mirrorless subacvatic din lume, cel putin asa se lauda cei de la Nikon si tindem sa le dam dreptate.

Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1 rezista la presiunea echivalenta unei adancimi de 15 metri, socuri si inghet. Camera poate fi folosita astfel in vacantele la mare, sub apa, in sesiunile de scuba-diving, sau pe partie, in timpul vacantelor sau escapadelor de iarna.

Pentru ca nu doar camera trebuie sa aiba aceste proprietati fizice de rezistenta extrema, exista si doua obiective lansate odata cu ea, si anume un NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si un NIKKOR AW 10mm f/2.8. Acestea beneficiaza de o carcasa etansa si rezistenta, precum si de un inel de cauciuc pentru a etansa montura pe aparat.

Nikon 1 AW1 este foarte apropiat de actualul Nikon J3 ca specificatii, insa este ceva mai mare si semnificativ mai greu, cu aproape 50%. Acelasi lucru se intampla si cu obiectivele, cel de 10 mm a castigat aproape 50% in greutate fata de varianta fara protectie, iar 11-27.5 mm este de doua ori mai greu ca omologul sau fara proprietati speciale.

Din specificatii, mentionam senzorul de 14,2 Megapixeli in format CX, ISO nativ de pana la 6400, precum si cele 73 de puncte de focalizare rapida folosite de producator pe aparatele sale. Toate acestea sunt ajutate de procesorul de imagine Expeed 3.

Meniul beneficiaza de acelasi sistem de control Action Control, care poate accesa setarile camerei doar inclinand aparatul, functiia fiind bazata pe functionalitatea unui giroscop.

Alte lucruri interesante de stiut despre aceasta camera, pe care nu le veti gasi in comunicatul de presa, la fel ca si informatiile de mai sus, sunt urmatoarele. Nikon 1 AW1 va primi si o serie de accesorii ca o husa de silicon disponibila in trei culori, negru, khaki si portocaliu, cu un pret de aproximativ 100 lei fiecare. Nikon lucreaza si la un blit stroboscopic, AW 40.5 NC, care poate functiona in conditii de umiditate ridicata, cu un pret inca necunoscut si care va fi disponibil la inceputul anului 2014.

Camera va fi disponibila doar la kit cu cele doua obiective, iar pretul acesteia va fi de aproximativ 3600-4000 lei.

AW1_fata_lateral_blitridicat

AW1_spate

AW1_partea superioara

1NIKKOR_AW1_10

1NIKKOR_AW1_11-27.5

Citește și: