12 iul. 2013 | 09:14

Cum se comporta o tableta cu sistem de operare Tizen? [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum se comporta o tableta cu sistem de operare Tizen? [VIDEO]

Mai jos puteti vedea primul clip menit sa demonstreze meritele platformei , un nou sistem de operare pentru smartphone-uri si tablete.

. Se pare insa ca stimulul financiar de aproximativ 4 milioane de dolari menit sa incurajeze dezvoltatorii de aplicatii pentru Tizen si-a atins scopul.

Chiar daca mai e mult pana cand noul OS va reusi sa redefineasca experienta mobila, cum si-au propus creatorii sai, e interesant sa vedem in sfarsit o experienta in format video de utilizare a noii platforme.  Trecand peste faptul ca in piata competitiva actuala doar incercarea de reinventare a unui sistem de operare mai are o sansa sa ajute vanzarile de noi gadgeturi, e interesant de urmarit cum functioneaza o tableta cu Tizen.

In clipul de mai sus putem vedea o varianta incipienta de Tizen 2.0, cu numele de cod Magnolia. Aceasta ruleaza pe un hardware experimental, care va lua o forma finala candva in octombrie, in cadrul Smartphone & Mobile Expo. Din pacate, tableta expusa, nici cand va fi mai inchegata, tot nu va putea fi achizitionata de utilizatorii de rand. In acest stadiu de dezvoltare se lucreaza la o tableta pentru creatorii de software. Aceasta va include un panoul de 10,1 inci cu rezolutie WUXGA, 2GB RAM, un procesor ARM Cortex A9 tactat la 1,4 GHz, o cantitate de 32GB de memorie interna, conectivitate WiFi, doua camere si un slot pentru carduri de memorie.

Personal, cred ca va fi nevoie de mult mai mult decat atat pentru a ciunti un pic din suprematia vanzarilor de terminale cu Android sau macar cu iOS.

Tizen 2.0 tableta video

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele