16 mart. 2013 | 01:08

Posesori de MacBook Pro cu Retina Display dau in judecata Apple

ACTUALITATE
Posesori de MacBook Pro cu Retina Display dau in judecata Apple

Este unul dintre cele mai laudate notebook-uri lansate in ultimii ani de vreo companie, dar nu e perfect, se intelege.

macbook pro retina proces anti ecran

Daca un proces intentat zilele trecute in SUA este o indicatie, panourile din au o problema grava.

Pe forumurile Apple au inceput sa apara plangeri printre utilizatorii celor mai scumpe MacBook-uri din cauza aparitiei unui fenomen de ghosting. Intalnit in special la panourile cu plasma, ghosting-ul se refera la imprimarea permanenta pe ecran a unor elemente de interfata care au fost afisate pentru o perioada mai lunga. Desi la notebook-uri o astfel de situatie nu este intalnita aproape niciodata, Apple se pare ca a aflat de problema si a remediat-o.

Primele sisteme de 15 inci cu aceasta problema aveau un panou Retina Display creat de LG. Pentru a evita un eventual scandal, Apple a facut rapid trecerea la panouri Samsung.

Totusi, cei de la Apple nu s-au dus din usa in usa pe la posesori sa schimbe sistemele respective, drept pentru care Beau Hodges, un posesor de Retina MacBook Pro, a decis sa ia calea tribunalului pentru a fi despagubit pentru dezamagirea pe care a suferit-o. El a argumentat procesul prin prisma faptului ca utilizatorilor le este imposibil sa stie ce sistem au cumparat, in contextul in care exista sisteme ce vin la acelasi pret, dar ,,cu niveluri diferite de performanta si calitate a constructiei.”

,,Apple trebuia sa fi stiut de aceasta problema pentru ca a petrecut o perioada considerabila de timp testand produsele in perioada de cercetare si dezvoltare. De asemenea, compania a fost inundata cu plangeri de la cumparatori.” Cu astfel de cuvinte spera Hodges sa castige procesul anti-Apple. Mi-e frica insa ca ca un astfel de proces este foarte greu de castigat. Cel mai probabil, Apple fie ii va da respectivului un nou MacBook Pro, fie, mai rau, va da vina pe LG pentru panourile defectuoase livrate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele