Posesori de MacBook Pro cu Retina Display dau in judecata Apple

, 16 Mar, 01:08

Este unul dintre cele mai laudate notebook-uri lansate in ultimii ani de vreo companie, dar nu e perfect, se intelege.

macbook pro retina proces anti ecran

Daca un proces intentat zilele trecute in SUA este o indicatie, panourile din au o problema grava.

Pe forumurile Apple au inceput sa apara plangeri printre utilizatorii celor mai scumpe MacBook-uri din cauza aparitiei unui fenomen de ghosting. Intalnit in special la panourile cu plasma, ghosting-ul se refera la imprimarea permanenta pe ecran a unor elemente de interfata care au fost afisate pentru o perioada mai lunga. Desi la notebook-uri o astfel de situatie nu este intalnita aproape niciodata, Apple se pare ca a aflat de problema si a remediat-o.

Primele sisteme de 15 inci cu aceasta problema aveau un panou Retina Display creat de LG. Pentru a evita un eventual scandal, Apple a facut rapid trecerea la panouri Samsung.

Totusi, cei de la Apple nu s-au dus din usa in usa pe la posesori sa schimbe sistemele respective, drept pentru care Beau Hodges, un posesor de Retina MacBook Pro, a decis sa ia calea tribunalului pentru a fi despagubit pentru dezamagirea pe care a suferit-o. El a argumentat procesul prin prisma faptului ca utilizatorilor le este imposibil sa stie ce sistem au cumparat, in contextul in care exista sisteme ce vin la acelasi pret, dar ,,cu niveluri diferite de performanta si calitate a constructiei.”

,,Apple trebuia sa fi stiut de aceasta problema pentru ca a petrecut o perioada considerabila de timp testand produsele in perioada de cercetare si dezvoltare. De asemenea, compania a fost inundata cu plangeri de la cumparatori.” Cu astfel de cuvinte spera Hodges sa castige procesul anti-Apple. Mi-e frica insa ca ca un astfel de proces este foarte greu de castigat. Cel mai probabil, Apple fie ii va da respectivului un nou MacBook Pro, fie, mai rau, va da vina pe LG pentru panourile defectuoase livrate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Pe plasme fenomenul este cunoscut sub numele de burn-in sau screen burn.

Ghostingul reprezinta dublarea imaginii la miscarea rapida a camerei (first person view).

In television, a ghost is a replica of the transmitted image, offset in position, that is super-imposed on top of the main image.

Alexandru Puiu

Stiu de burn in dar se foloseste si ghosting sau ghost image, mai ales cand nu este vorba de un fenomen permanent.
Uite exemple de articole in engleza unde e ghosting.
http://www.ubergizmo.com/2013/03/retina-macbook-pro-owner-files-lawsuit-against-apple-over-ghosting-display/
http://m.macnn.com/articles/13/03/14/problems.with.ghosting.burn.in.on.some.retina.displays/

Si articolul de Wiki despre burn in accepta ideea de ghost image ca fiind concludenta pentru respectivul fenomen http://en.m.wikipedia.org/wiki/Screen_burn-in

baieti voi puneti articole traduse cu google translate ?


Daca un proces intentat zilele trecute in SUA este o indicatie, panourile din MacBook Pro-ul de 15 inci cu o rezolutie de 2880 x 1800 au o problema grava.

Alexandru Puiu

Ce legatura are google translate cu afirmatia citata de tine din stire, fii mai explicit sau nu mai zi nimic. Sursa e ubergizmo si nici o propozitie nu e tradusa.

Lg este cunoscuta ptr problema asta. Eu am un Lg km900 care intampina aceeasi problema. totusi numai la anumite temperaturi se observa efectul de ghosting. Cei de la LG ar trebui sa se opreasca din producerea de display`uri de orice tip

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail