20 iul. 2013 | 10:05

Philips Xenium W8510 este un smartphone cu o autonomie de invidiat

ACTUALITATE
Philips Xenium W8510 este un smartphone cu o autonomie de invidiat

Cu toate ca nu asociati brandul Philips cu ideea de smartphone, noul W8510 s-ar putea sa va atraga atentia cand vine vorba de autonomie.

Philips xenium

Philips are un istoric remarcabil pe partea de televizoare, si chiar de aparatura medicala, nu acelasi lucru se poate spune insa despre telefoane mobile. Pe sistemul „tace si face”, producatorul olandez a anuntat un nou smartphone cu Android care refuza sa participe in cursa pentru cel mai subtire, cel mai usor sau cel mai sprinten telefon.

Cu numele de Xenium W8510, terminalul din imaginea de mai sus este infatisat printr-o singura caracteristica: puterea bateriei integrate. Dotat cu un sistem de operare Android, pentru ca acesta este trendul actual, acest aparat promite o cifra fabuloasa de 35 de zile de standby. Desi sunt convins ca asta implica sa stati cu telefonul pe masa fara WiFi, Bluetooth sau alte feluri de comunicatii wireless active, realizarea celor de la Philips trebuie cu siguranta laudata. Avand in vedere ca acelasi aparat ar trebui sa fie capabil de 18 ore de conversatii folosind o conexiune 3G si 14 ore de navigat pe internet pe WiFi, cei care si-au facut o prioritate din autonomia telefonului pe care vor sa-l cumpere pot sa se opreasca din cautat.

In alta ordine de idei, vorbim de un telefon cu un ecran generos de 4,7 inci cu rezolutie 720p si o baterie cu 3300 mAh. Singura mea curiozitate este daca il vom vedea la operatorii de telefonie autohtoni sau daca durata de viata a bateriei va reprezenta laitmotivul pentru care Xenium W8510 va fi un succes pe canale neoficiale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele