Oricine poate trece peste codul de blocare la Galaxy S III

Oricine poate trece peste codul de blocare la Galaxy S III

Dupa ce utilizatorii de iOS 6 s-au trezit ca , utilizatorii de Galaxy  S III si Note II au aceeasi problema.

Galaxy S III Lock Screen

Datele personale ale utilizatorilor de sunt accesibile utilizatorilor curiosi, chiar si pe smartphone-urile protejate cu un cod de securitate. Scenariul relativ simplu de trecere peste ecranul de blocare, a fost deja confirmat de TheVerge si Engadget pe aparate Galaxy S III cu versiune de Android 4.1.1.

Cu toate ca trebuie sa fiti destul de sprinten in a apasa pe butoane, scenariul este urmatorul. Accesati functia emergency call din meniul de blocare si faceti un tap pe emergency contacts. In momentul urmator, trebuie sa apasati pe butonul fizic home urmat aproape instantaneu de o apasare pe power.  Desi smartphone-ul va intra in standby, daca il deblocati imediat ecranul de blocare va nu va mai exista. Ca vulnerabiltatea sa fie si mai grava, ecranul de blocare nu va mai fi afisat decat dupa ce inchideti complet smarphone-ul si-l porniti din nou. Exact aceeasi vulnerabilitate a fost reprodusa si pe Samsung Galaxy Note 2.

Samsung a luat la cunostinta de aceasta problema si un oficial al companiei a facut  public faptul ca se lucreaza la o solutie. Personal, clasific acest fenomen la capitolul karma, pentru cei care au facut glume pe aceeasi problema intampinata de utilizatorii de iPhone 5 in urma cu cateva saptamani. Indiferent de cauza, incercati in perioada imediat urmatoare sa fiti mai grijuliu decat de obicei in legatura cu locatia valorosului vostru dispozitiv Samsung Galaxy.

Citește și: