O frauda de 8 milioane de dolari din apeluri cu suprataxa

O frauda de 8 milioane de dolari din apeluri cu suprataxa

Pentru ca apelurile cu suprataxa nu vor muri niciodata, era si „pacat” ca cineva sa nu se imbogateasca inseland sistemul.

Phone Scam Frauda telefonica

8 milioane de dolari i a fost suma totala platita de giganti precum AT&T sau T-Mobile pentru apeluri realizate cu suprataxa. Operatorii de telefonie au platit o asemenea factura din cauza faptului ca cei care au vorbit la telefon si-au asumat ilegal identitatea unor abonati. In total au fost furate peste 1000 de identitati folosite ulterior pentru achizitia de carduri SIM. In secunda doi cardurile proaspat achizitionate erau folosite pentru apeluri la numere de telefon internationale cu suprataxa, gen clasicele 089898989.

Autoritatile au fost sesizate de operatorii de telefonie care, in momentul in care au vrut sa incaseze banii aferenti facturilor, si-au dat seama ca persoanele al caror nume figura pe factura nu au avut nici o legatura cu apelurile in cauza. Aproape 500 dintre identitatile furate erau soldati in armata americana. Din lipsa unei alte solutii, operatorii au platit respectiva suma detinatorilor numerelor cu suprataxa si au ramas cu speranta ca vor recupera banii la un eventual proces.

Dupa cativa ani de investigatii, procurorul general pentru Districtul de Sud al statului New York a reusit sa aduca in fata legii doar o singura persoana care pare legata de caz. Amadou Dia, in varsta de 49 de ani din Manhattan, a fost arestat si incarcat cu o lista impresionanta de acuzatii. Printre capetele de acuzare se numara participarea la conspiratie cu scopul de a comite frauda, participarea la conspiratie pentru furt de identitate si furt de identitate agravat.

Exista banuieli ca respectivii ar fi lucrat cu detinatorii numerelor cu suprataxa pentru a imparti profitul obtinut de la companiile de telefonie. Astfel de acuzatii sunt insa foarte greu de demonstrat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: