Nokia incepe sa iasa la liman in noul trimestru

Nokia incepe sa iasa la liman in noul trimestru

Dupa mai bine de un an de pierderi semnificative, sa mai vina si cu vesti bune pentru investitorii care i-au ramas fideli.

Nokia Lumia vanzari trimestrul 1

Desi a inregistrat niste pierderi de 150 de milioane de euro, in conditiile actuale aceasta este o veste grozava pentru compania finlandeza, care a incasat in ultimele trei luni nu mai putin de 5,85 miliarde de euro. Ganditi-va numai la faptul ca in urma cu 12 luni, in exact aceeasi perioada, Nokia avea incasari de 7,35 miliarde de euro si pierderi de 1,34 miliarde.

Indiferent cum te uiti, situatia incepe sa fie mai roz pentru compania condusa de Stephen Elop. Pana si faptul ca lichiditatile companiei au crescut de la 4,37 miliarde de euro pana la 4,48 miliarde este un motiv enorm de bucurie.

Pentru ca afacerea cu telefoane este activitatea principala a companiei, cresterea inregistrata aici este cea mai importanta. Daca, in urma cu trei luni, Nokia se bucura ca a livrat 4,4 , acum aceeasi valoare a crescut pana la 5,6 milioane. Din punct de vedere istoric, acesta este un record pentru companie din momentul in care Elop a decis sa imbratiseze cu doua maini . Ca o statistica interesanta, merita avuta in vedere o scadere a vanzarii de terminale inteligente de la 86,3 milioane la 61,9 milioane. Aceasta scadere, desi pare de speriat, de fapt nu face decat sa atraga atentia asupra faptului ca Nokia inca mai castiga enorm din telefoane cu Symbian, chiar daca respectiva piata se afla in scadere brusca.

,,Oamenii raspund pozitiv la portofoliul nostru de terminale Lumia”, chiar daca ,,afacerea noastra de telefoane mobile trebuie sa faca fata unui mediu competitiv dificil”. Cum era de asteptat, aceste cifre vin cu niste afirmatii incarcate de optimism din partea CEO-ului. Chiar daca este constient ca mai are mult de lucru, in acest moment, Stephen Elop are mari sanse sa recastige in sfarsit aprecierea vechilor fani Nokia.

Va lasati recastigati?

Citește și: