Nokia va lansa un phablet

Nokia va lansa un phablet

nokia phablet

Stephen Elop, seful Nokia, anunta in februarie ca societatea pe care o conduce urmareste cu atentie piata tabletelor, ceea ce a dus la speculatii ca finlandezii vor lansa o tableta cu Windows RT.

Financial Times scrie, insa, ca nordicii au decis ca un phablet, nu o tableta este cea mai buna solutie, mai ales ca vanzarile de tablete Windows nu au spart gura targului. Phabletele sunt considerate in general smartphone-uri cu ecrane mai mari de 5 inci, insa recent Huawei si Samsung au impins si mai mult limitele, lansand gadgeturi de 6,1 (Ascend Mate) si 6,3 inci (Galaxy Mega). O alta discutie este daca doar dispozitivele cu stylus sunt phablete iar restul doar mega-telefoane.
Momentan cel mai masiv telefon Nokia este Lumia 920, care are un ecran de 4,5 inci.

Conform surselor citate de publicatia britanica, Nokia planuieste lansarea catorva smartphone-uri high end in acest an, inclusiv un dispozitiv care poate lucra ca telefon sau tableta, similar ca marime cu Galaxy Note dar mai avansat ca specificatii.

Nokia se diferentiaza in acest moment de concurenta prin concentrarea pe realizarea de camere avansate si a unor carcase foarte colorate pentru a atrage publicul tanar.

Daca e sa ne luam dupa istorie, Nokia a mai lansat in 2007 modelul N800 Internet Tablet, care arata mai mult ca un mega-smartphone dupa standardele de astazi.

Citește și: