AdDuplex confirma popularitatea dispozitivelor Lumia in universul WP

AdDuplex confirma popularitatea dispozitivelor Lumia in universul WP
09:50 09.04.2013

Desi am dezbatut in numeroase articole faptul ca prin seria Lumia, abia acum exista studii care sa confirme acest lucru.

Nokia Lumia 920 market share

iOS si Android continua sa detina la nivel global peste 90% din piata, in timp ce numarul terminalelor cu Windows Phone a crescut la aproximativ 4-5 procente. Pentru ca si cele cateva terminale cu WP pot fi defalcate pe branduri, compania AdDuplex a facut exact acest lucru intr-un studiu recent.

Dupa ce Microsoft a muncit in utima perioada cu un succes relativ,  din cenusa, este interesant sa vezi ca rata de succes a campaniilor recente de promovare s-a datorat pe de-o parte, hardware-ului creat de Nokia. Seria de dispozitive Lumia reprezinta in acest moment aproximativ 80% din piata globala de telefoane cu WP.

Pentru ca dominatia poate fi linistit asociata unor anumite terminale, este interesant sa vezi ca pe primul loc se afla Nokia Lumia 920 cu 14 procente, urmat indeaproape, cu acelasi numar procente de un alt succes rasunator al companiei finlandeze, Lumia 800. Si rata de tranzitie a terminalelor  cu Windows Phone 7 la cele cu WP8 a crescut semnificativ in ultima perioada, aproximativ 5% in fiecare din lunile recente. Chiar daca ne putem astepta sa mai gasim telefoane cu WP7, acest aspect conteaza mai putin. Cel mai important este ca platforma de smartphone-uri a celor de la Microsoft arata un pic mai bine in  piata acum, decat in urma cu trei luni.

loading...