Noile MacBook Air din 2013 raman fara imagine. Sa fie Intel de vina?

Noile MacBook Air din 2013 raman fara imagine. Sa fie Intel de vina?

Dotate cu cele mai noi procesoare Intel Haswell, urile lansate in urma cu aproximativ doua luni se pare ca au multe neajunsuri.

MacBook Air Probleme wifi display

Nu sunt primele de hardware/software, sunt insa primele sisteme portabile dotate cu Intel Haswell care reusesc sa-si dezamageasca utilizatorii.

Un MacBook Air reprezinta o investitie foarte mare in comparatie cu un notebook obisnuit si, chiar daca ultima serie nu are linii de design diferite fata de ceea ce gasim pe piata, cele mai noi procesorare Intel Haswell reprezinta un motiv suficient de important pentru achizitie. Fara un avantaj semnificativ de performanta in comparatie cu modele cu Ivy Bridge, noile ultraportabile de la Apple promit niste cresteri considerabile de autonomie.

Problemele au inceput la scurt timp dupa lansare, cand forumurile Apple au fost asaltate de utilizatori care sesizau probleme cu conexiuni WiFi instabile. Al doilea set de plangeri a venit de la un grup semnificativ de posesori de Air – la vizualizarea unui film sau clip pe YouTube, apareau variatii arbitrare de volum. Cele doua probleme de mai sus se pare ca s-au rezolvat partial prin actualizari de software, insa cel mai recent scenariu este un pic mai grav.

Fara a intra in sleep si fara a se inchide complet, atat MacBook Air-urile de 11 cat si cele de 13 inci isi inchid ecranul de parca cineva le-ar taia alimentarea. Desi fenomenul se petrece mai des pe baterie, cativa utilizatori au descris instante similare cu notebook-ul legat la priza.

Apple nu s-a grabit sa vina cu o solutie la problema sau macar cu o sugestie de a intoarce respectivele sisteme in service. Eu ma tem sa nu fie de vina procesoarele Intel cu IGP Intel HD Graphics 5000. In urma cu cativa ani, mai multe sisteme portabile s-au intors in service pentru ca Nvidia mintise in legatura cu specificatiile termice ale GPU-urilor sale, iar simptomele erau similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: