Noi tablete cu Windows 8.1 de la Dell: Venue 8 Pro si Venue 11 Pro

Noi tablete cu Windows 8.1 de la Dell: Venue 8 Pro si Venue 11 Pro

Pentru ca nu doar Surface 2 trebuie sa infatiseze un dispozitiv hibrid cu Windows 8.1, cei de la Dell au anuntat lansarea si Venue 11 Pro.

dell venue 8 pro microsoft Windows 8.1 tablet venue 11 pro

In cadrul unui eveniment desfasurat zilele trecute la New York, cei de la Dell si-au reimprospatat portofoliul de sisteme portabile, in formate mai mult sau mai putin clasice. Pe langa cateva tablete cu Android, notebook-uri si ultrabook-uri cu Windows 8, compania americana a anuntat doi concurenti seriosi pentru recent lansatul Surface 2 Pro.

Cu acelasi sufix Pro in numele produsului, vorbim acum de Venue 8 Pro si Venue 11 Pro. Ambele modele sunt preinstalate cu Windows 8.1 si sunt construite in jurul celor mai recente , dar intre ele exista si diferente semnificative.

Primul model, Venue 8 Pro se ascunde in spatele unui panou IPS de 8 inci cu o rezolutie nativa egala cu 1280 x 800 pixeli. Suporta interactiunea cu un stilus, iar performanta este asigurata de o combinatie dintre un procesor quad core Intel Bay Trail, 2GB RAM si 32GB de memorie interna. Reuseste performanta incredibila de a se incadra in 400 de grame, se lauda cu 10 ore de autonomie si promite sa se incadreze in doar 300 dolari incepand cu 18 octombrie cand va incepe sa fie comercializat in SUA.

Venue 11 Pro este o versiunea mai mai mare si mai puternica a aceluiasi concept. Are un panou IPS Full HD de 10,8 inci, iar optiunile de configurare pleaca de la acelasi Intel Bay Trail quad core, dar ajung pana la Intel Haswell Core i3 sau Core i5. Daca bugetul va permite puteti face un salt de pana la 8GB de memorie RAM si 256 GB memorie Flash. Pe marginea tabletei, veti gasi un port USB full size, un slot microSD si un port HDMI. Are o autonomie specificata la 10 ore si, in contrast cu trendul actual din piata de portabile, Venue 11 Pro se numara printre singurele produse care integreaza o baterie ce poate fi inlocuita cu usurinta.

Tot acum au fost anuntate dock-uri si tastaturi wireless pentru Venue 11 Pro. Slim Keyboard poate functiona si ca o carcasa. Mobile Keyboard integreaza o tastatura mai aerisita si o baterie suplimentara cu 80% din performanta celei incluse in tableta. Tablet Desktop Dock este un gadget care va permite sa mai castigati inca un port USB 3.0 full size plus iesiri video pentru doua monitoare aditionale.

Pretul pentru un Venue 11 Pro cu configuratia standard va fi de 500 de dolari. Nu avem inca o data oficiala de lansare pentru aceasta versiune.

Citește și: