17 dec. 2013 | 12:15

Noi probleme descoperite cu funcţionalitatea suplimentară din Xbox One

ACTUALITATE
Noi probleme descoperite cu funcţionalitatea suplimentară din Xbox One

Promovat ca fiind un centru multimedia pe care îl foloseşti la orice şi prin care îţi treci semnalul TV, e destul de trist că are probleme fundamentale.microsoft Xbox_one_console_controlle

La mai bine de o lună după lansarea oficială a noului Xbox One, în continuare se găsesc minusuri semnificative ce ţin de funcţionarea consolei. Cele mai recente pagini de forumuri de la sunt pline de utilizatori frustraţi vizavi de funcţia de redare de discuri Blu-ray prezentă în consolă.

În momentul în care achiziţionaţi un Xbox One, nu vă puteţi aşeza liniştiţi la un film Blu-ray. Trebuie să descărcaţi şi să instalaţi un player software, similar cu ceea ce aţi face pe un PC. Problema este că, foarte mulţi cinefili au descoperit probleme de sincronizare a sunetului cu imaginea în momentul în care vroiau să redea un film. Problema este cea mai evidentă în momentul în care cineva activează funcţia de redare în formatul de 24 de Hz, identică de altfel cu cea din majoritatea cinematografelor. Deşi a trecut ceva timp de la primele sesizări pe marginea acestui subiect, Microsoft nu a oferit nici un răspuns, iar soluţia cea mai evidentă nu funcţionează pentru toată lumea. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că nu este normal să renunţaţi la 24 de Hz pentru a vedea un film, deşi funcţia este acolo şi ar trebui să funcţioneze, dezactivarea ei remediează problemele de sincronizare audio-video doar în unele cazuri.

Singura intervenţie oficială pe respectivele pagini de forum a venit din partea unui moderator Microsoft care sugera dezinstalarea şi reinstalarea aplicaţiei. Atâta timp cât nu există o versiune nouă a respectivei aplicaţii, este evident că vorbim doar de dat cu banu’ când vine vorba de o soluţie.

Deşi această problemă în particular nu ar trebui să afecteze un număr foarte mare de utilizatori, fiecare detaliu negativ, pe termen lung influenţează gamerii. Deja s-a declarat câştigătorul pe prima lună de comercializare şi este PS4, să se repete oare istoria şi în decembrie?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele