Cât de mult vă ia Microsoft din spaţiul unui Xbox One?

Cât de mult vă ia Microsoft din spaţiul unui Xbox One?

După ce au furat destul de mult la cântar cu tabletele , se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi cu Xbox One.

limitari spatiu microsoft xbox one 362gb

Se fac imediat câteva luni de la lansarea oficială a noii console Microsoft, timp suficient pentru realizarea celor mai diverse teste şi experimente vizavi de abilităţile şi limitările Xbox One.

După ce că primii utilizatori ai noii unelte de gaming au avut parte de , acum începem să aflăm de fapt secretele hard disk-ului de 500 GB integrat în aparat, care la prima vedere sună foarte bine. Cei de la IGN au depus un efort semnificativ pentru a vedea de cât spaţiu pot profita în realitate utilizatorii Xbox One. ,,Fiind deştept vizavi de modul în care spaţiul de stocare este distribuit, Xbox One permite tuturor să se joace, să vizioneze şi să partajeze conţinutul preferat fără să-şi facă griji de limitări.” Sună bine, în teorie, dar astfel de practici ale gigantului din Redmond nu puteau să nu coste într-un fel sau altul utilizatorii.

În practică, din 500 de GB, doar aproximativ 362GB pot fi folosiţi pentru jocuri, filme şi alte tipuri de conţinut. Deoarece vorbim de o consolă next-gen şi jocurile nu mai sunt la fel de compacte ca pe vremuri, merită să reţineţi ca acest spaţiu este suficient doar pentru aproximativ 20 de jocuri, având în vedere că acestea nu mai pot fi rulate de pe discuri şi trebuie instalate.

Microsoft, cu al său sistem de operare, şi restul dezvoltatorilor responsabili de aplicaţiile preinstalate pe consolă vă ocupă aproximativ 140 de GB de spaţiu. Nu cumva era mai corect dacă scriau pe cutie Xbox One 360 GB?

Citește și: