Nikon Df este un noul aparat Full-frame clasic de la japonezi [VIDEO]

Nikon Df este un noul aparat Full-frame clasic de la japonezi [VIDEO]

Cu un design complet diferit fata de ,,fratii” cu specificatii similare, noul Nikon Df este o de a incerca ceva ,,nou”.

Nikon Df Full-frame clasic

Sursa unui numar semnificativ de zvonuri in ultimele saptamani, Df a fost in sfarsit anuntat oficial in cadrul unui eveniment de presa. Cu aceasta ocazie, aflam in sfarsit ce se ascunde in carcasa din imaginile alaturate, pe langa o doza semnificativa de melancolie.

Este complet diferit fata de alte aparate foto ale producatorului japonez din punct de vedere estetic. In acelasi timp, este un model pe care foarte multi l-au asteptat cu sufletul la gura. Nu de alta, dar le are pe toate. Integreaza un finisaj impecabil, iar senzorul folosit este un Full Frame identic cu cel din mai masivul Nikon D4. In plus, nu doar arata foarte bine, dar reuseste sa reziste intr-o anumita masura si la intemperii.

In ceea ce priveste specificatiile, cele 710 grame de metal, plastic si imitatie de piele incastreaza un aparat competitiv.  Senzorul de 16,2 megapixeli Full Frame va fi ajutat pe partea de captura de procesorul Expeed 3. Plaja ISO configurabila pana la un maxim de 204.800, cele 39 de puncte de auto-focus si viteza de captura in rafala de 5,5 FPS-uri, toate sunt elemente menite sa ne atraga atentia ca nu vorbim de jucarie. In plus, pe langa un un display de 3,2 inci, posesorii vor avea parte un viewfinder optic, 100% real nu electronic.

Pretul unei astfel de bijuterii este de 2800 de dolari sau 3000, in cazul in care il achizitionati cu o lentila fixa de 50 mm cu F/1.8. Apropo de obiective, e foarte probabil ca abilitatea Nikon Df de a lucra cu modele cu montura AF, AF-S, DX, AF-D Ai si non-Ai Nikkor sa justifice o parte importanta din pret. Daca bugetul va permite, pana la sfarsitul acestei luni ar trebui sa puteti pune mana pe unul.

nikon Df_SL_50_1.8_SE_top.high_