Netflix lanseaza un serviciu video 4K in anul ce urmeaza

Netflix lanseaza un serviciu video 4K in anul ce urmeaza

Netflix isi doreste sa fie printre primii distribuitori de continut 4K in anul ce urmeaza. Asadar, acesta pregateste un astfel de serviciu ce va oferi continut UltraHD, utilizatorilor.

Netflix 4k ultra HD

Daca sunteti printre norocosii care si-au achizitionat sau planuiesc sa isi cumpere un televizor 4K si desigur locuiesc in Statele Unite… atunci in mod sigur nu veti citi aceasta noutate la noi pe site. 🙂 In alta ordine de idei, este interesant de aflat ca Netflix lucreaza la un serviciu pentru acest tip de continut. Cu siguranta nu este singurul in aceasta privinta, Sony oferind o gama larga de continut 4K pentru anumite televizoare ale sale. Gaming-ul pe 4K este singurul care momentan necesita o investitie majora in echipamente hardware, lasand deoparte investitia necesara pentru display-ul in sine.

In teorie, un BluRay ar fi o solutie pentru continutul 4K, asta daca luam in calcul un format de compresie audio-video de cel putin 4 ori mai eficient. Acest format exista, sub forma lui H265, si ofera o calitate remarcabila la o compresie si mai buna. In acest sens consideram ca viitorul continutului 4K nu se va afla in mediul fizic pe care acesta va fi distribuit, ci in online.

Pe de alta parte, conexiunea la internet in Statele Unite nu este nicidecum atat de rapida ca la noi in tara, si totusi Netflix testeaza deja streaming-ul de continut 4K, pe care intentioneaza sa il faca public la mijlocul anului viitor. Spre deosebire de tehnologia 3D care si-a pierdut rapid din sustinatori de-a lungul timpului formatul 4K se pare ca aduce ceva mai mult interes.

Citește și:
Etichete: