Sony face promisiuni mari in ceea ce priveste continutul 4K

Sony face promisiuni mari in ceea ce priveste continutul 4K

Numarul televizoarelor 4K existente oriunde pe planeta se poate numara pe degetele de la o mana. Cu toate acestea, preturile acestor giganti de 84 de inci justifica un interes foarte mare atat din parte producatorilor, precum Sony, Toshiba sau LG cat si din partea pasionatilor de gadgeturi exclusive.

SonyTV 4K XBR-84X900 continut UHD

Din pacate, desi exista interes pentru TV-urile 4K, nu prea exista continut filmat la acesta rezolutie sau macar scalat la 3840 x 2160. Vorbim aici desigur de continut la nivel de consumator, filmele din cinema sunt intr-adevar filmate la 4K. Daca LG si Sharp nu prea pot sa mute muntii in privinta generarii rapide de continut, Sony cam are tot ce ii trebuie. Avand in vedere ca gigantul japonez integreaza si o companie de productie cinematografica, printre ultimele sale creatii numarandu-se 007 Skyfall sau The Amazing Spiderman, efortul pentru Sony este mult mai mic de a porta continut la rezolutie Ultra HD. Plecand de la aceste detalii, un oficial Sony nu a ezitat sa dea presei informatii referitoare la un sistem de transmisiune de continut 4K ce va veni preinstalat pe modelul XBR-84X900. Spre deosebire de alti producatori, Sony va avea preinstalat pe TV-ul sau de 25.000 dolari un canal de tip pay-per-view cu ,,filme artistice intregi de la Hollywood” in 4K. La prima vedere acest canal de continut 4K pare o revolutie pentru cei care au facut un efort supra omenesc in a-si achizitiona un astfel de TV, nu uitati insa ca un TV cu specificatii similare de la LG este cu 5000 dolari mai ieftin, bani pe care Sony trebuie sa-i justifice prin altceva decat specificatii abstracte.

Desi este regretabil faptul ca a ezitat sa numeasca cateva filme ce vor fi disponibile la un asemenea nivel de detaliu, probabil pana la sfarsitul acestei saptamani vom afla si aceste informatii.

Citește și: