Multi-Modal Vehicle este un nou tip de dronă bună la toate [VIDEO]

Multi-Modal Vehicle este un nou tip de dronă bună la toate [VIDEO]

Pentru că se pare că s-au învechit, se lucrează la un nou model, intitulat Multi-Modal Vehicle, capabil să facă mult mai multe.

drona zboara merge inoata multi-modal vehicle

Deşi iniţial au fost gândite exclusiv ca dispozitive zburătoare menite să execute operaţiuni de supraveghere în cadrul armatei, de alungul anilor conceptul a evoluat destul de mult. În plus, din nişte gadgeturi ce puteau fi folosite doar în război, acum au ajuns să fie .

Multi-Modal Vehicle este un model nou care momentan se află în stadiu de prototip. În clipul de mai jos, puteţi vedea rezultatul efortului echipei de la Sandia National Laboratory’s Intelligent Systems, Robotics and Cybernetics. Numele Multi-Modal Vehicle este destul de ambiguu.

,,Adevărata valoare adăugată [a Multi-Modal Vehicle] constă în flexibilitatea maximă permisă de acesta în misiuni foarte complexe fără grija că unele sau toate vehiculele sunt amplasate în poziţiile exacte. Ar trebui cel puţin să fie capabil sa îmbunătăţească semnificativ abilităţile Trupelor Speciale.” Acestea au fost cuvintele folosite de inginerul Joe Salton într-un interviu pentru cei de la Wired în care a vorbit despre noua creaţia a companiei la care lucrează.

 

Oricum, aceasta creaţie Multi-Modal Vehicle este capabilă să zboare, să înoate la adâncime şi, dacă este cazul, să se deplaseze pe patru roţi prin teren greu accesibil. Similar cu un concept de Transformer, din filmele cu acelaşi nume, acest gadget trece printr-o perioadă în care se speră să obţină fonduri pentru a se materializa într-un model de serie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: