Mirosul amintirilor poate fi capturat cu Madeleine

Mirosul amintirilor poate fi capturat cu Madeleine

Cu toate ca acest titlu pare un nume de telenovela, Madeleine are mari sanse sa fie un gadget cat se poate de autentic in urmatoarea perioada.

madeleine scentography parfum de amintiri

Putem inregistra fotografii, audio sau printr-un clip video, orice ne incanta privirea. Nu mai este de mult o noutate si avem aceasta abilitate de 100 de ani. In plus, in fiecare an posibilitatile acestui tip de captura sunt imbunatatite semnificativ. Mai exista insa si alte simturi care sunt stimulate in viata, precum mirosul si gustul, a caror experiente nu puteau fi capturate si salvate in timp pe o perioada foarte lunga. Cel putin, nu pana acum.

Madeleine este numele unui dispozitiv aflat momentan in stadiu de prototip ce a fost realizat de Amy Radcliffe, o doamna specializata in scentografie (scent – miros in limba engleza). Acest aparat este amintirilor intr-un mod descris de creatoare ca fiind similar cu ceea ce face Instagram pentru fotografii.

,,Facem fotografii la orice si le incarcam online, intr-un mod in care toate sunt replicabile si disponibile la infinit.” Astfel a descris Amy, vorbind despre miros, experienta pe care isi doreste sa o recreeze cu Madeleine, un alt gadget in stransa legatura cu un univers online. In principiu, sistemul destul de complex din spatele gadgetului are destul de multe in comun cu experienta lucrului cu camere foto cu film. Practic, aparatul din imaginea de mai sus este capabil sa capteze mirosul din vasul de sticla intr-un mediu izolat. In functie de cat de complicat este acel miros pe care il vreti imortalizat, procesul poate dura cateva minute pentru niste capsuni sau aproximativ 24 de ore pentru un miros subtil din atmosfera. Dupa captura, luati fiola generata de Madeleine si mergeti la un laborator pentru ,,developare”. Dupa aceea, veti putea in scurt timp sa pe care l-ati trait.

Aceasta camera ce va inregistra mirosuri are mari sanse sa fie un succes, avand in vedere ca, de multe ori, mirosul tinde sa fie in stransa legatura cu experiente emotionale din viata noastra. Daca se va materializa intr-un produs comercial, va fi o revelatie ca peste 50 de ani sa mirosi din nou tocanita pe care o facea bunica cu atat de multa pasiune, ca sa nu mai spunem ca veti putea impartasi acel miros cu proprii nepoti.

Citește și:
Etichete: