10 oct. 2011 | 10:09

Sistem de sonorizare cu zgomot si mirosuri – sa fie o exagerare?

ACTUALITATE
Sistem de sonorizare cu zgomot si mirosuri - sa fie o exagerare?

smellittasteit

Chiar daca imaginea de mai sus unui ochi inspirat nu-i transmite foarte multa incredere legat de veridicitatea ei, proiectul reprodus se pare ca este intr-un stadiu destul de avansat.

Sansele ca un astfel de produs sa atinga productia in masa sunt foarte mici, insa ideea s-ar putea sa fie extrem de atractiva pentru amatori de nou care vor o experienta intens cand vine vorba de experienta cinematografica sau de gaming din interiorul caminului.

Intitulat Smellit, conceptul defineste o minifabrica de generat si emanat mirosuri care, dupa ce este conectata la un PC si ii sunt instalate driverele aferente, se poate comporta asemanator unui plugin din Winamp care genereaza imagini pe ritmul muzicii. In acest caz insa, ritmul muzici sunt imaginile in miscare iar elementele generate sunt mirosurile.

Creatorul acestei idei poarta numele de Nuno Teixera, iar daca nu minte cand spune ca a gasit finantare franceza pentru proiectul sau Smellit, la Lisbon Design Show saptamana aceasta vor putea fi vazute, sau mai bine zis mirosite, primele demonstratii live ale unei idei originale.

Sa fie oare aceasta urmatorul nivel de experienta cinematografica dupa sisteme audio 7.1 si ecrane 3D?