Kickstarter Olly – Cum prinde Windows-ul miros?

Kickstarter Olly – Cum prinde Windows-ul miros?

Olly Smell Machine

Lasand la o parte scopurile nobile care inconjoara 95% din proiectele de pe Kickstarter, exista unele initiative atat de originale, incat iti vine greu sa crezi ca destinul lor si lupta lor de a deveni realitate sunt sustinute doar de utilizatori obisnuiti care navigheaza pe internet.

Noul dispozitiv Olly, conectat prin USB la PC, poate genera mirosuri in camera ca o alternativa la sunetele din Windows. Practic, daca primiti un twit sau o notificare pe Facebook, in secunda urmatoare dispozitivul Olly inregistreaza evenimentul si il transforma intr-un miros.

Dupa cum vedeti, este o cutiuta alba care, pentru a genera mirosuri, foloseste niste tavite cu picaturi de diverse parfumuri, in functie de gusturile utilizatorului. La baza sta o placa programabila Arduino, iar pentru senzatii complexe puteti pozitiona o cutie peste o alta cutie configurandu-le in asa fel incat notificari diferite din sistemul de operare sa se transpuna in mirosuri diferite.

Compania care sta la baza proiectului, situata in Londra, poarta numele de The Foundry si este o divizie a agentiei de publicitate Mint Digital.

Pe langa faptul ca daca donati 50 de dolari, proiectul devine realitate iar voi primiti un astfel de dispozitiv acasa, in timp website-ul va publica si codul sursa care sta la baza respectivei cutiute, pentru ca utilizatorii entuziasti sa isi poata face un astfel de gadget acasa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI