MintBox 2, a doua generatie a unui PC preinstalat cu Linux

MintBox 2, a doua generatie a unui PC preinstalat cu Linux

Pentru fanii adevarati ai sistemelor de operare pe : daca luati un sistem MintBox 2, cam 5% din bani merg la dezvoltatorii SO-ului.

mintbox 2 linux mint 15 pc

Linux-ul castiga adepti din ce in ce mai numerosi. Popularitatea sistemelor de operare pe kernel Linux a devenit atat de mare, incat pentru renteaza sa creeze desktop-uri precum MintBox 2. Avand in vedere ca vorbim deja de a doua generatie a unui astfel de produs, in mod evident prima versiune s-a vandut suficient de bine incat sa justifice un urmas.

Mint 15 Olivia este unul din sistemele de operare construite pe arhitectura Linux care a castigat un numar foarte mare de adepti in ultimii ani. Tot acesta este si SO-ul preinstalat pe MintBox 2, a doua generatie a unui computer dezvoltat ca o colaborare intre Linux Mint si CompuLab. Dupa ce anul trecut vedeam prima iteratie a acestui produs, acum putem achizitiona o versiune modernizata a respectivului computer. Noul MintBox integreaza un procesor de ultima generatie Intel Core i5, o cantitate de memorie de 4GB si un pret destul de semnificativ de 600 dolari. Desi designul compact parca ar justifica un pret peste medie, parerea mea este ca valoarea asupra carora s-au decis producatorii este una destul de mare.

MintBox Basic MintBox Pro MintBox 2
CPU AMD T40 AMD T56 Intel i5
RAM 4GB 8GB 4GB
HDD 250GB 250GB 500GB
Ethernet Gigabit Gigabit Dual Gigabit
Warranty 1 year 1 year 5 years
Geekbench score 1077* 1615** 7541
Price $476*** + shipping, VAT, duty $549 + shipping, VAT, duty $599****

In orice caz, daca va incanta Linux Mint si doriti sa ajutati creatorii acestui sistem de operare sa-si perfectioneze in continuare software-ul, iata una dintre cele mai bune variante. In definitiv, Linux Mint 15 Olivia poate fi descarcat gratuit, deci nu se imbogateste nimeni din aceasta varianta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: