Alienware imbratiseaza cultura open source prin sisteme cu Ubuntu

Alienware imbratiseaza cultura open source prin sisteme cu Ubuntu

Dupa o perioada in care s-a investit enorm in gaming-ul pe Linux, vine preinstalat cu Ubuntu si .

alienware ubuntu x51

Valve, Epic si Unity 3D sunt doar cateva exemple de companii care s-au straduit in ultimul an sa asigure compatibilitatea sistemelor de operare bazate pe Linux cu o serie de jocuri de ultima generatie. Pentru ca Alienware a vazut o nisa printre gamerii pe Linux, a lansat cea mai noua generatie a sistemului sau desktop compact, X51, cu Ubuntu.

Compania americana a oferit tot timpul optiuni variate de configurare a sistemelor pe care le comercializeaza si noul X51 nu este o exceptie de la regula. Mic si solid, sistemul poate fi achizitionat cu procesoare de ultima generatie Intel Core i3, Core i5 si Core i7, atat cu un GPU NVIDIA GeForce GT545 cat si un GTX 555, in functie de buget. Cantitatea maxima de memorie RAM pare sa fie stabilita la 8GB, in timp ce hard disk-ul este limitat la 1 TB. Conectica este formata din opt porturi USB, dintre care doua sunt USB 3.0, iesire audio digitala 7.1, WiFi on board si gigabit Ethernet

Pentru a ajuta si mai mult componenta de gaming a acestui sistem cu Linux, preinstalate sunt si cele mai noi drivere certificate de la NVIDIA. Cea mai ieftina configuratie X51 incepe de la 599 dolari in SUA. In conditiile in care acest pret este mai mic cu aproximativ 100 dolari decat configuratia identica preinstalata cu Windows, mi se pare evident catre ce se va orienta utilizatorul daca doreste un Alienware.

Citește și: